Garklāvai un Biļinskai "pokers", esam sešiniekā

13.12.2013

img_5869.jpg

Pasaules čempionātā florbolā sievietēm mazajā pusfinālā uzvaru izcīnījusi Latvijas izlase, kas ar 9:0 pieveica Polijas valstsvienību. Pa četriem vārtiem mūsu izlases labā guva Līga Garklāva un Luīze Biļinska.

 

Savu sesto maču 2013. gada pasaules čempionātā Latvijas izlase uzsāka ar ievērojamu pārsvaru pār Polijas florbolistēm. Mača septītajā minūtē Luīze Biļinska atklāja rezultātu, bet 11. minūtē vairākumā viņa arī dubultoja pārsvaru. Abas reizes ar rezultatīvu piespēli Biļinskai palīdzēja Evelīna Garbare. Polijas izlases bīstamākie uzbrukumi noritēja, kad Gunitas Kārkliņas noraidījuma dēļ Latvija palika mazākumā, taču aizsardzībā tika izturēts. Polietes jau lēnām noskaņojās pārtraukumam, taču Līga Garklāva sodīja viņas par to, 23 sekundes pirms trešdaļas beigām panākot 3:0.

 

Otrā perioda sākumā vēlreiz atzīmējās Garklāva, un spēle jau pilnībā pārgāja Latvijas izlases rokās. Biļinska guva savus trešos vārtus, bet perioda beigās poliešu aizsardzību galīgi satrieca Aija Kuncīte un vēlreiz Garklāva, tādējādi panākot jau 7:0.

 

Trešajā periodā spēle ritēja jau nedaudz mierīgāk, jo abas komanda samērā labi saprata, kura šodien uzvarēs, taču tas neatturēja Garklāvu un Biļinsku gūt pa saviem ceturtajiem vārtiem, panākot pavisam graujošo rezultātu 9:0. Polija mača beigās gan izdarīja nelielu spiedienu, cenšoties gūt goda vārtus, taču tas nenotika, un Latvija izcīnīja savu šī turnīra pārliecinošāko uzvaru.

 

Sešus rezultativitātes punktus šodien guva Luīzes Bilinska (četri vārti, divas piespēles), kurai arī labākās spēlētājas tituls. Ar tādu pašu lielisku sniegumu izcēlās arī Līga Garklāva. Savukārt Lauma Višņevska un pēc tam Ilga Jēkabsone mūsu izlases vārtos atvairīja visus 24 pretinieču metienus.

 

Latvijas izlase līdz ar to piedalīsies mačā par piekto vietu, kas notiks svētdien, mūsu pretinieces tiks noskaidrotas šovakar Norvēģijas un Vācijas spēlē.

 

Pasaules čempionāts florbolā 2013

Latvija-Polija 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)
Vārti: 6:46 Biļinska (Garbare) 1:0 10:47 Biļinska (Garbare) (vair.) 2:0 19:37 Garklāva (Bērziņa) 3:0 21:52 Garklāva (Biļinska) 4:0 30:17 Biļinska (Garklāva) 5:0 37:14 Kuncīte (Adamane) 6:0 Garklāva (Biļinska) 7:0 50:55 Garklāva (Kārkliņa) (vair.) 8:0 51:40 Biļinska (Garklāva) 9:0
Soda minūtes: 2:4
Vārtsardzes: Višņevska – Jačevska

 

Kā jau iepriekš bija ziņots, AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā katras mūsu izlases spēles labākajai spēlētājai pasniegs speciālu balvu no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta. Šīsdienas mača labākā spēlētāja Luīze Biļinska, atgriežoties Latvijā, saņems videokameru. Bez tam abām spēlētājām, kuras šodien izcēlās ar "hat-trick" - Līgai Garklāvai un Luīze Biļinskai - balvā tiks arī pa SONY LED televizoram. To, kāda balva paredzēta katras dienas spēlē, būs iespējams uzzināts LFS tvitera kontā @LFS_floorball dažas stundas pirms mača sākuma.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

 

 

Florbola izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem, to atbalsta arī SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

 


SF
JUGLASCIEMS