Latvietēm cīņa par vietu labāko sešiniekā – pret Poliju

13.12.2013

img_4226.jpg

Šovakar pulksten 18:00 (pēc Latvijas laika) Latvijas sieviešu florbola izlase savu dalību Čehijā pilsētā Ostravā notiekošajā pasaules čempionātā turpinās ar spēli pret Polijas valstsvienību. Uzvaras likme – vieta pasaules labāko komandu sešiniekā.

 

Kamēr Latvija spēlējusi visos pasaules čempionātos (deviņos), Polijas izlasei šis ir tikai sestais tāda līmeņa turnīrs. Savā debijā 2001.gadā polietes ierindojās 12.vietā, 2013.gadā – 10.vietā, 2005.gadā nepiedalījās, 2007.gadā ieņēma 11.vietu, 2009.gadā – 8.vietu, bet 2011.gadā finišēja pat vienu pozīciju augstāk nekā mūsu florbolistes – 6.vietā.

 

Šī čempionāta sākumā Polijas izlase sagādāja nelielu pārsteigumu, ar 6:3 apspēlējot krievietes. Turpinājumā sekoja divi grūti izbēgami zaudējumi – 0:16 pret zviedrietēm un 2:9 pret somietēm. Astotdaļfinālā polietes ar 7:4 pieveica dānietes, bet vakar ceturtdaļfinālā neko nespēja padarīt čehietēm – 1:10.

 

Atgādināsim, ka mūsu izlase apakšgrupas spēlēs ar 1:6 piekāpās Šveicei, ar 0:7 – Norvēģijai, bet ar 1:12 – Čehijai. Astotdaļfinālā mūsu meitenēm ar 4:3 izdevās pārspēt slovākietes, bet ceturtdaļfinālā nebija variantu pret pasaules čempionēm zviedrietēm – 2:12. Latvietes, tāpat kā polietes, norvēģietes un vācietes, pasaules čempionāta izskaņā aizvadīs vēl pa divām spēlēm, kurās tiks sadalītas vietas no piektās līdz astotajai.

 

Pasaules čempionātos Latvijas un Polijas sieviešu izlašu ceļi līdz šim nav krustojušies. 2009.gada sākumā polietes bija ieradušās Latvijā, kur aizvadīja pārbaudes spēles. Kocēnu sporta namā vienā mačā ar 5:4 uzvarēja mūsu izlase (vārtus guva Zane Klabere, Dace Āboliņa, Liene Adamane, Tatjana Varša un Edīte Bankava), bet otrā fiksēts neizšķirts rezultāts (vārtu guvējas: Zeltīte Bankava, Gunita Kārkliņa, Tatjana Varša un Dace Spalva).

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Freivalds vakar skatījās Polijas komandas spēli pret čehietēm (1:10), tāpēc zināja teikt, ka mūsu šīsdienas pretinieces ir fiziski ļoti spēcīgas un ātras, viņām labi atstrādāta pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Treneris uzskata, ka arī šodien mūsu florbolistēm ārkārtīgi svarīgi būs jau pašā spēles sākumā nenonākt iedzinējās. Komandai pēc iespējas ātrā jāsakārto sava spēle un jācenšas veidot bīstamus pozicionālos uzbrukumus. Ņemot vērā to, ka polietes vakar spēlēja, bet mūsu meitenēm bija brīvdiena, reizēm varēs mēģināt nospēlēt agresīvi pa visu laukumu, cerībā atņemt bumbiņu un radīt vārtu gūšanas situāciju.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret polietēm

1.maiņa: Luīze Biļinska – Elīza Elizabete Bērziņa – Līga Garklāva, Baiba Juruša – Linda Līce.

2.maiņa: Aija Kuncīte – Santa Torstere – Diāna Isjomina, Evelīna Garbare – Gunita Kārkliņa.

3.maiņa: Evita Rudzīte – Edīte Bankava - Gundega Vancāne, Madara Adamane – Madara Rudzīte.

Vārtos: Lauma Višņevska.

Rezervē: Paula Egle, Ilga Jēkabsone un Monta Čēma.

 

Pasaules čempionāta florbolā sievietēm spēli Latvija – Polija varēs skatīt interneta TV tiešraidē: ŠEIT

 

Latvijas sieviešu florbola izlase:

Nr.p.k.

Vārds

Uzvārds

Poz.

Klubs

1.

Elīza Elizabete

Bērziņa

U

FK Ķekava

2.

Gundega

Vancāne

U

FK Ķekava

3.

Inga

Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

4.

Monta

Čēma

V

RSU

5.

Aija

Kuncīte

U

RSU

6.

Santa

Torstere

U

RSU

7.

Paula

Egle

U

Rubene

8.

Linda

Līce

A

Rubene

9.

Edīte

Bankava

U

Rubene

10.

Evita

Rudzīte

U

Rubene

11.

Madara

Rudzīte

U

Rubene

12.

Madara

Adamane

U

Rubene

13.

Baiba

Juruša

A

Rubene

14.

Ilga

Jēkabsone

V

Rubene

15.

Lauma

Višņevska

V

Sala Silverstaden

16.

Līga

Garklāva

U

Sveiva IBK

17.

Gunita

Kārkliņa

A

Sveiva IBK

18.

Diāna

Isjomina

U

FB Riders DBR

19.

Evelīna

Garbare

A

UHC Dietlikon

20.

Luīze

Biļinska

U

UHC Dietlikon

 

Galvenais treneris: Jānis Freivalds

Treneris: Jānis Dainis

Fiziskās sagatavotības trenere: Inga Dzene

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Novērtējot līdz šim veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Florbola savienību (LFS), AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā šogad nodrošinās īpašas un vērtīgas balvas Latvijas izlases labākajām spēlētājām pasaules čempionātā florbolā.Balvas no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta saņems katras Latvijas izlases spēles labākā spēlētāja. AVEX, SONY un LFS pārstāvji ir pārliecināti, ka šis stimuls dos papildu iedvesmu un motivāciju veiksmīgam izlases sniegumam šī gada nozīmīgākajā florbola turnīrā. To, kāda balva paredzēta katras dienas spēlē, būs iespējams uzzināts LFS tvitera kontā dažas stundas pirms mača sākuma.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

 

Florbola izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem, to atbalsta arī SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

SF
JUGLASCIEMS