"Lekrings" – par pusfinālu un 1.vietu grupā

10.10.2013

lekrings_efc1.jpg

Šodien pulksten 14:00 (pēc Latvijas laika) savu otro spēli EuroFloorball kausa izcīņas turnīrā, kas notiek Slovākijas pilsētā Trenčinā, aizvadīs Latvijas čempioni – Cēsu Lekringa" florbolisti. Pretiniekos mūsējiem būs Igaunijas klubs "Jögeva SK Tähe".

 

Pirmo spēli Latvijas komanda aizvadīja vakar, kad pārliecinoši (rezultāts 5:2 gan neataino patieso spēku samēru) pieveica Slovākijas florbola klubu "Grasshoppers". Cēsnieku vārtus pārliecinoši sargāja Normunds Krūmiņš, kuram šis postenis visdrīzāk tiks uzticēts arī šodien, bet rezultatīvākie starp mūsējiem bija Andris Malkavs ar diviem gūtiem vārtiem, kā arī Kārlis Bulmeistars un Ingus Laiviņš – pa 2 (1+1) punktiem. Laiviņš ļoti pelnīti tika atzīts par labāko "Lekringa" sastāvā.

 

Igauņi tikai šodien uzsāks cīņu par EuroFloorball kausu. Viņu priekšrocība ir tā, ka vakar "Jögeva SK Tähe" izlūkiem bija iespēja noskatīties "Lekringa" spēli, tādejādi novērtējot savu šīsdienas pretinieku varējumu. Cēsnieku priekšrocība varētu būt tajā apstāklī, ka mūsējie ir pārvarējuši starta mandrāžu un pieraduši pie laukuma īpatnībām. Spēle ļoti svarīga abām komandām, sevišķi "Lekringam", jo mūsējie uzvaras gadījumā sev nodrošinās 1.vietu apakšgrupā, bet zaudējuma gadījumā teorētiski var pat neiekļūt izslēgšanas spēlēs.

 

"Lekringa" treneris Artis Malkavs atklāja, ka viņa vadītai komandai nav iespēju mačā pret igauņiem par 180 grādiem mainīt savu spēles rokrakstu. Var tikai palielināt atdevi, jo vakar mūsējie, ņemot vērā to, ka tieši viņi kontrolēja notikumus laukumā, parādīja tikai kādu 80 % no tā, ko prot un var. Katrā ziņā no paša spēles sākuma būs uzmanīgi jāvēro, ko šim mačam sagatavojuši pretinieki, lai attiecīgi pielāgotos. A.Malkavs pārliecināts, ka "Jögeva SK Tähe" noteikti ir spēcīgāka komanda par vakar pieveikto slovāku klubu. Varētu pat teikt, ka igauņiem šajā turnīrā ir varētu būt tāda kā "melnā zirdziņa" loma, jo viņu komandā ir apvienoti gan spēlētāji ar pasaules čempionātu pieredzi, gan dažādu Somijas un Zviedrijas līgu bijušie spēlētāji, ir pat viens Somijas čempions.

 

Komandas "Lekrings" sastāvs: ŠEIT.

SF
JUGLASCIEMS