Linda Līce: "Mūsu priekšrocība ir komandas spēle"

09.10.2013

lice_linda.jpg

Pēc šodien EuroFloorball kausa izcīņas atklāšanas spēlē Krievijas komandai "Nauka-Trevelstroy" piedzīvotā zaudējuma ar 3:6, Kocēnu "Rubenes" meitenēm nav radusies sajūta, ka pretinieces būtu neuzvaramas, pēc mača atklāja viena no mūsu komandas līderēm – Linda Līce.

 

Pieredzējusi "Rubenes" aizsardze Linda Līce uzskata, ka Kocēnu komanda spēli pret Krievijas "Nauka-Trevelstroy" sāka ļoti labi un mērķtiecīgi – mūsu meitenes tiešām bija koncentrējušās cīņai. Pirmajā periodā latvietes gan kontrolēja bumbiņu, gan arī guva vārtus. Tagad, kad L.Līce atceras spēles gaitu, viņa nožēlo, ka jau pirmajās cīņas minūtēs netika gūts vēl lielāks pārsvars, jo iespējas tam bija. Iespējams, krievietes kā nākas nenovērtēja "Rubeni", jo vēl pirms pusotra mēneša turnīrā "Latvian Open" uzvarēja to ar 6:1. Linda Līce atzīst, ka viņas komandai neizdevās arī otrajā periodā saglabāt to pašu apņēmību un cīņassparu. Sekoja atslābums, ko pretinieces rezultatīvi izmantoja. Pēdējā trešdaļā latvietes vēl mēģināja ko glābt, bet tas vairs neizdevās.

 

Otros vārtus krievietes guva, pateicoties savas uzbrucējas Annas Koltas skaistam fintam. Līce atklāja, ka viņas komandas biedrenēm bija informācija par citu fintotāju pretinieču rindās, bet no šīs florbolistes, kas agrāk nebija redzēta, tas bija kas negaidīts. Mača turpinājumā viņa tika rūpīgi pieskatīta un vārtus vairs nespēja gūt. Priecē tas, ka, lai arī Kocēnu komanda piedzīvoja zaudējumu ar 3:6, meitenēm nav tās sajūtas, ka šīs pretinieces būtu neuzvaramas. "Rubenes" priekšrocība, ja salīdzina ar "Nauka-Trevelstroy", ir komandas spēle. Nākamajā reizē abas pretinieces var būt arī mainītās lomās.

JUGLASCIEMS