Andris Pīlups: "Pozitīvi, ka puišu acīs dega uguntiņas!"

02.10.2013

pilups_andris.jpg

Savu komentāru par "Lielvārdes" spēli pret "UHC Alligator Malans" sniedza florbola treneris Andris Pīlups, kurš vada Šveices Virslīgas klubu "UHC Uster".

 

Komentējot lielvārdiešu spēli ar "UHC Alligator Malans", A.Pīlups atklāja, ka viņš jau iepriekš prognozējis, ka adaptācija daudz ātrākam florbolam, kā ierasts spēlēt Latvijā, lielvārdiešiem varētu radīt vislielākās problēmas. Diemžēl tā arī notika. Spēles liktenis tika izšķirts jau pirmajās 20 minūtēs.

 

"Lielvārdes" puiši ir salīdzinoši jauni, tāpēc visaugstākā līmeņa pieredzes cīņā ar šādām komandām viņiem tomēr vēl pietrūkst. Pīlups uzsvēra, ka "Lielvārde" pārāk bieži iekrita uz pretuzbrukumiem. Sevišķi efektīgi šīs lielvārdiešu kļūdas izmantoja Šveices kluba trešā maiņa, kuras spēlētāji ir ļoti ātri un fiziski spēcīgi. Šveiciešu pirmās maiņas virknējums šodien esot bijis citāds, nekā ierasts.

 

Dažubrīd izskatījies, ka "Lielvārdes" florbolisti laukumā darbojas pārāk pasīvi. Protams, pret spēcīgu pretinieku var spēlēt no ļoti dziļas aizsardzības, bet tādā stilā var uzvarēt labi ja vienu spēli no 10. No otras puses tas tomēr ir koks ar diviem galiem, jo, spēlējot aktīvāk aizsardzībā, daudz vairāk var izpausties individuāli taktiskas kļūdas, pēc kurām citi partneri vairs palīdzēt nevar.

 

Pozitīvi ir tas, ka puišu acīs dega uguntiņas no pirmās līdz pēdējai minūtei un, cerams, ka šī pieredze būs ļoti noderīga jaunajiem Latvijas florbolistiem, kuri nākotnē pārstāvēs ne tikai savu klubu, bet arī valstsvienību.

SF
JUGLASCIEMS