Sergejs Aleksandrovs: "Pirmajā periodā neizpildījām spēles plānu"

02.10.2013

aleksandrovs.jpg

Šodien Somijas pilsētā Tamperē florbola komanda "Lielvārde" ar zaudējumu Šveices čempionei "UHC Alligator Malans" (2:10), debitēja Čempionvienību kausa izcīņas turnīrā. Pēc spēles lielvārdiešu galvenais treneris Sergejs Aleksandrovs atzina, ka viņa komandu iegāzusi pirmā trešdaļa, kad neizdevās izpildīt spēles plānu.

 

Runājot par piedzīvoto neveiksmi, treneris Aleksandros uzsvēra, ka, lai arī visus desmit vārtus ielaida viens vārtsargs – Armands Puķītis, viņa vainas šajā zaudējumā nav. Šveicieši visus golus sameta pēc tam, kad bumbiņu bija izspēlējuši uz praktiski tukšiem vārtiem.

 

"Lielvārdes" florbolistu galvenais zaudējuma iemesls meklējams tajā apstāklī, ka puišiem spēles pirmajā trešdaļā neizdevās izpildīt spēles plānu. Kā nelielu attaisnojuma tam var minēt to, ka jau pašā spēles sākumā no ierindas tika izsists (traumēts) pirmās maiņas aizsargs Ervīns Torsters, kuram šajā komandas modelī ir ļoti būtiska loma. Līdz ar to trenerim nācās koriģēt maiņu virknējumus un iesaistīt spēlē citus florbolistus. Šveicieši ļoti labi izmantoja savu pretinieku neveiksmi, jau pirmajās 20 minūtēs iegūstot vērā ņemamu pārsvaru (5:0).

 

Mača turpinājumā lielvārdieši darbojās daudz sekmīgāk. Tika mainīta spēles taktiku, īpašu uzmanību pievēršot pretinieku individuālai segšanai. Tas atspoguļojās arī rezultātā, Šveices florbolistiem vairs neizdevās gūt tik daudz vārtu. Ja pirmajā trešdaļā nebūtu ielaists tik daudz vārtu, spēles gaita un iznākums varēja būt arī citāds, uzskata S.Aleksandrovs.

 

"Lielvārdes" treneris uzsver, ka viņa padotajiem neizdevās realizēt trīs vai četras ļoti reālas vārtu gūšanas iespējas. Ar tādām izdevībām nedrīkst šķērdēties, jo augsta līmeņa spēlēs to nekad nav pārāk daudz. Izcelt kādu no savas komandas spēlētājiem treneris Aleksandrovs nevēlējās, teikdams, ka cīnījās visi.

JUGLASCIEMS