Igauņi nopelna ceļazīmi uz Malmi

03.02.2024

igainija2024.jpg

Pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīra noslēdzošās dienas otrajā mačā Liepājas Olimpiskajā centrā tikās Igaunijas un Islandes izlases. Spēles likme bija augsta - viena no divām atlikušajām ceļazīmēm uz finālturnīru. Izteikti favorīti uz tās iegūšanu bija igauņi, kuri pilnībā kontrolēja cīņas gaitu un nekādas vaļības neatļāvās, izcīnot uzvaru ar 14:2.

 

Igaunijas izlase izšķirošo pārsvaru ieguva jau cīņas pirmajā trešdaļā. Toni uzdeva komandas kapteinis Tanels Kasenurms, kura tālmetiens no savas laukuma puses 69. sekundē negaidīti sasniedza mērķi. Līdz pirmās trešdaļas vidusdaļai islandieši vēl spēja noturēties spēlē, tomēr, kad Kasenurms 12. minūtē kārtējo pretinieku kļūdu pārvērta savā otrajā vārtu guvumā, maisam gals bija vaļā. Pagurušās Islandes aizsardzības iespējas absorbēt spiedienu bija izsmeltas, un bumbiņas viena pēc otras atrada ceļu vārtos. Igauņi nebija ieinteresēti sargāt pirmajās divdesmit minūtēs iekrāto 5:0 pārsvaru un turpināja attīstīt rezultātu savā labā arī pēc pirmā pārtraukuma. Islandes centieni ar garām piespēlēm un ātrām pārejām pretuzbrukumu smailē izvirzīt savus līderus uz tablo saredzamus panākumus nenesa, bet pozicionālā spēlē igauņu pārsvars fiziskajās divcīņās, individuālajā tehnikā, bumbas kustības ātrumā un dinamikā bija pārāk liels. Pēc otrās trešdaļas saliniekiem bija septiņu vārtu deficīts (0:7), bet pēdējā periodā tomēr izdevās tikt arī pie diviem vārtu guvumiem, un mačs noslēdzās ar rezultātu 14:2. Uzvarētāju sastāvā produktīvākais bija Tanels Kasenurms, kurš guva piecus vārtus un vienu reizi tiešā veidā to palīdzēja izdarīt partnerim.

 

Turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu Igaunijas izlasē saņēma Tanels Kasenurms, bet Islandes komandā - Niklas Jans Dālstroms.


JUGLASCIEMS