"Rubene" sakauj "Lekringu" un iekļūst finālā

25.02.2023

rubene_berzina_23.jpg

Par Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgas pirmo finālisti kļuvusi Kocēnu "Rubene", kas šodien Lielvārdes sporta centrā pusfināla spēlē ar 7:2 pieveica Cēsu "Lekringu". Pa trim rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Lība Daija Mikova un Emīlija Salaciete.

 

Lielvārdē notikušās pusfināla spēles starp "Rubeni" un "Lekringu" rezultātu jau 2. minūtē ar precīzu metienu atklāja kocēniete Marta Drille (1:0). Pirmā perioda vidū ar vārtu guvumu atbildēja cēsniece Betija Raseiceva, panākot izlīdzinājumu – 1:1. Ar tādu rezultātu noslēdzās pirmā trešdaļa. Otrā perioda laikā vadības grožus vēlreiz savās rokās pārņēma Kocēnu florbolistes, izvirzoties vadībā ar 4:1. Pēdējās trešdaļas pirmajās sekundēs "Lekrings" samazināja rezultāta starpību (2:4), bet atlikušajā laikā daudz pārliecinošāk darbojās kocēnietes, kas iemeta vēl trīs golus, savus vārtus nosargājot neskartus. Kocēnu "Rubene" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:2 un kvalificējās lielajam finālam, bet Cēsu "Lekrings" var gatavoties mačam par bronzas medaļām.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma komandas kapteine Samanta Bērziņa, kura izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Pa trim rezultativitātes punktiem viņas komandas biedrenēm Lībai Daijai Mikovai un Emīlijai Salacietei, bet ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Marta Drille. Par labāko starp cēsniecēm atzina Olīviju Jarohoviču, kuras kontā viens gols. Rīt pulksten 13.00 turpat Lielvārdē Cēsu komanda aizvadīs spēli par bronzas medaļām, bet pulksten 16.00 "Rubene" dosies cīņā par čempiones titulu.


JUGLASCIEMS