Liepājas čempionātā klāt izslēgšanas spēles

25.02.2023

1676978959_l.jpg

Svētdien, 26. februārī, LOC Manēžā ar divām ceturtdaļfināla spēlēm tiks sāktas Liepājas čempionāta florbolā izslēgšanas cīņas. Četras komandas dosies cīņā par tiesībām spēlēt pusfinālā, bet pieejamās vietas ir tikai divas.

 

Pavisam nesen finišu piedzīvoja regulārais turnīrs un klāt arī cīņas par medaļām. Pusfinālā savus pretiniekus jau gaida pamatturnīra uzvarētāji "Priekule/Sērdieņi", kā arī viņu ciešākie konkurenti "Liepājas Karaļi", bet "Kuršu vecāki" vienība palika ārpus šīs sezonas play-off cīņām.

 

"EX Leģions" - "Durbe"

 

Pirmajā ceturtdaļfinālu pārī savā starpā tiksies regulārā turnīra trešās un sestās vietas ieguvēji. "EX Leģions" čempionāta 12 spēlēs iekrāja 17 punktus, bet "Durbes" rēķinā vien seši. Kaut arī tabula liek domāt, ka šajā pārī nospiedošs pārspēks varētu būt Leģiona florbolistiem, tomēr abas savstarpējās spēles liecināja par pretējo. Pirmajā duelī durbēnieši mača izskaņā prata panākt izlīdzinājumu un ar 3:4 piekāpās vien pēcspēles metienu sērijā. Arī atbildes mačā pie panākuma tika "EX Leģions", taču minūti pirms pamatlaika beigām viņiem piederēja vien minimāls pārsvars 4:5.

 

"EX Leģions" viens no galvenajiem trumpjiem ir rezultatīva spēles uzbrukumā, tāpēc arī trio A.Jakušins, Ģ, Ansons un N.Lazdāns ir starp TOP5 rezultatīvākajiem spēlētājiem visā čempionātā un noteikti būs galvenais drauds oponentu vārtiem. Tikmēr "Durbes" rindās noteikti jāizceļ uzbrucējs E.Ronis.

 

"Dunalka" - "FK Kurši FSS"

 

Vēl divas kārtas pirms pamatturnīra beigām "FK Kurši FSS" bija diskusijā par iespējamo iekļūšanu TOP2, tomēr regulārā turnīra izskaņā sekmes pievīla un ceturtdaļfinālā būs jāspēkojas ar neparocīgo "Dunalku". Tabulā ar 13 punktiem Dunalkas florbolisti ierindojās ceturtajā vietā, bet Florbola sporta skolas jaunieši izcīnīja par punktu mazāk un palika piektie. Komandu pirmajā duelī ar "sauso" uzvaru 2:0 pārāki bija "Dunalka", bet otrā apļa cīņā ar 2:1 uzvaru pēcspēles metienos svinēja "FK Kurši FSS".

 

Dunalkas komandā ar 14 punktiem rezultatīvākais ir D.Hūns, tikmēr "FK Kurši FSS" rindās ar 17 rezultativitātes punktiem izcēlies A.Gulbis. Noteikti būtisku lomu šajā duelī spēlēs vārtsargu sniegums. Kuršu vārtu vīrs O.Venckus līdz šim atvairījis 83% metienu, bet "Dunalkas" pamatvārtsargs M.Kiršteins ticis galā ar 76% metienu.

 

Ceturtdaļfināla spēles:

 

26.02, LOC Manēža, 11.00 "Dunalka" - "FK Kurši FSS"
26.02, LOC Manēža, 12.15 "EX Leģions" - "Durbe"

05.03, LOC Manēža, 11.00 "Dunalka" - "FK Kurši FSS"
05.03, LOC Manēža, 12.15 "EX Leģions" - "Durbe" 

SF
JUGLASCIEMS