"Valmiera" uzvar Irlavā un ir soļa attālumā no pusfināla

22.02.2023

irlava_valmiera_2023.png

ELVI florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētājs FBK "Valmiera" nonācis tikai vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā. Šovakar ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē, kas notika Irlavas sporta namā, valmierieši "Irlavu" pārspēja ar 6:3, sērijā panākot 3:0. Ar "hat-trick" Valmieras komandā izcēlās Kevins Šmits.

 

Valmieras un Irlavas komandu ceturtdaļfināla sērijas pirmajā spēlē, kas bija ļoti rezultatīva, lai arī pašā sākumā vadībā ar 2:0 izvirzījās kurzemnieki, laukuma saimnieki drīz vien droši pārņēma vadības grožus un ieguva vērā ņemamu pārsvaru, ko veiksmīgi nosargāja līdz pat finālsvilpei, svinot panākumu ar 11:8. Labākā spēlētāja balvu saņēma Gvido Lauga, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Sērijā vadībā ar 1:0 izvirzījās FBK "Valmiera". Arī sērijas otrā spēle norisinājās Valmieras Olimpiskajā centrā. Mača sākumā vadībā ar 2:0 izvirzījās valmierieši, savukārt irlavnieki veiksmīgi atspēlējās un jau 12. minūtē ieguva vadību ar 3:2. Pēc pirmā perioda rezultātu tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu (3:3). Otrās trešdaļas laikā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 6:3, bet visā spēlē FBK "Valmiera" bija pārāka ar 9:5, sērijā panākot 2:0. Lai arī otro maču pēc kārtas rezultatīvākais starp uzvarētājiem bija Gvido Lauga, kuram šoreiz 5 (4+1) punkti, labākā spēlētāja balva tika pasniegta Arvim Kārkliņam, kurš izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

 

Šonedēļ izslēgšanas spēļu sērija ir pārcēlusies uz Irlavas sporta centru. Otro maču pēc kārtas cīņu ar diviem vārtu guvumiem sāka Valmieras florbolisti – 2:0. Pa golam laukuma saimnieku vārtos iemeta Gvido Lauga un Kevins Šmits. Otrās trešdaļas sākumā divus vārtus pēc kārtas guva irlavnieks Mareks Stančiks, atjaunojot neizšķirtu rezultātu (2:2). Viesiem nevajadzēja daudz laika, lai atkal iegūtu divu vārtu pārsvaru – 4:2. Ar vārtu guvumiem izcēlās Kevins Šmits un Mārtiņš Broks. 45. minūtē, kad "Irlava" cīnījās skaitliskajā mazākumā, vārtus gūt izdevās irlavniekam Gintam Siliņam, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam (3:4). Mača galotni rezultatīvi aizvadīja valmierieši – 55. minūtē Kevins Šmits panāca 5:3. Minūti pirms pamatlaika beigām pa 24 soda minūtēm un spēles sodam nopelnīja Irlavas florbolisti Renārs Austrums un Kristaps Kazlovskis. Viesi vēl paspēja izmantot savu skaitlisko pārsvaru – 6:3, vārtus guva Mārtiņš Broks. FBK "Valmiera" šajā mačā varēja svinēt uzvaru ar 6:3, bet sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3:0.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Sandis Venevics, kurš atvairīja 17 no 20 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar trim gūtiem vārtiem bija Kevins Šmits, divus golus iemeta Mārtiņš Broks, bet Gvido Laugam šoreiz 2 (1+1) punkti. Par labāko starp irlavniekiem atzina Mareku Stančiku, kurš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Arī nākamā šīs sērijas spēle notiks Irlavā – 25. februārī pulksten 18.00.

 

"Irlava" - FBK "Valmiera" 3:6 (0:2, 2:2, 1:2), sērijā 0:3

Metienu attiecība:

20:17 (5:4; 8:9; 7:4)

Rezultatīvākie:

"Irlava" – Mareks Stančiks 2 (2+0), Emīls Krūmiņš 2 (0+2), Gints Siliņš 1(1+0), Renārs Stančiks 1 (0+1).

FBK "Valmiera" – Kevins Šmits 3 (3+0), Mārtiņš Broks 2 (2+0), Gvido Lauga 2 (1+1), Ričards Riba 2 (0+2), Gatis Liepiņš 2 (0+2), Ričards Eglītis 1 (0+1).

 

Foto: Photosbykeita


JUGLASCIEMS