Ceturtdaļfinālā šveiciešu barjera izrādās nedaudz par augstu

10.11.2022

940a0395.jpg

Šovakar Šveices pilsētā Cīrihē Latvijas vīriešu florbola izlase aizvadīja pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēli, kurā tās pretnieki bija mājinieki šveicieši. Latvieši cīnījās ļoti pašaizliedzīgi - kā līdzīgi ar līdzīgiem, tomēr piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar 1:3. Vienīgos vārtus mūsu komandas labā guva Edgars Puriņš, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs. Pusfinālā iekļuva Šveices valstvienība, bet latvieši vēl piedalīsies divās spēlēs par 5. - 9. vietu.

 

Lai kā Latvijas izlasei neveicās apakšgrupas spēlēs, lai kā mūsējie astotdaļfinālā mocījās ar igauņiem, tomēr galu galā ceturtdaļfinālā latviešiem tika parocīgākie pretinieki – šveicieši. Protams, vērā jāņem, ka viņi ir mājinieki, tātad uz priekšu tiks dzīti ar tūkstošu savu līdzjutēju atbalstu. Fanu šveiciešiem tiešām bija daudz – vismaz pieci ar pusi tūkstoši. Mūsējie gan to vērā neņēma un jau no pirmajām sekundēm laukuma saimniekiem demonstrēja vērā ņemamu pretestību.

 

Tādā spīvā cīņā ļoti svarīgi bija, kura komanda atklās rezultātu. Šoreiz paveicās Šveices florbolistiem. 6. minūtē pēc nedaudz neprecīzas latviešu piespēles viņi pārtvēra bumbiņu un noorganizēja ātru pretuzbrukumu, pirmo reizi pārspējot mūsu vārtsargu Jāni Salceviču – 1:0. Pēc pirmā perioda mūsējie bija nonākuši iedzinējos ar 0:2. Otrajā trešdaļā veiksme savu vaigu pagrieza arī latviešiem – 22. minūtē Edgars Puriņš pretinieku vārtu priekšā tika pie bumbiņas un sev raksturīgā stilā burtiski iedzina to šveiciešu vārtos – 1:2. Līdz otrajam pārtraukumam katra no izlasēm izcieta pa vienam divu minūšu noraidījumam, taču rezultāts nemainījās.

 

Pēdējā periodā mūsējie nepārtraukti centās apdraudēt šveiciešu vārtus, taču bumbiņa spītīgi tajos negāja. Toties 50. minūtē mājinieki vēlreiz izmantoja latviešu neprecīzo piespēli un panāca jau 3:1. Pēdējās desmit minūtēs mūsu izlase turēja Šveices izlasi nepārtrauktā spriedzē. Pamatlaika galotnē mūsējie ieguva skaitlisko pārsvaru, kā arī mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr lauzt spēles gaitu latviešiem neizdevās. Tika piedzīvots sāpīgs zaudējums ar 1:3, kas nozīmē, ka sapnis par pusfinālu arī šajā pasaules čempionātā izsapņots.

 

Mūsējiem šajā mačā tikai viens rezultativitātes punkts, ko ar vārtu guvumu nopelnīja Edgars Puriņš. Labākā spēlētāja balvu saņēma vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 14 no 17 pretinieku metieniem.


JUGLASCIEMS