Latvijas izlase nolauž sīkstos igauņus un spēlēs ceturtdaļfinālā

09.11.2022

940a9188.jpg

Pasaules čempionāta finālturnīrā, kas notiek Šveicē, Latvijas vīriešu florbola izlase spēlē pret Igaunijas valstsvienību pēdējā periodā guva četrus bezatbildes vārtus, izcīnot smagi nākušu uzvaru ar 5:2. Šis panākums nozīmē, ka latvieši jau atkal nodrošinājuši sev vietu pasaules TOP-8, bet rīt ceturtdaļfinālā pacīnīsies ar mājiniekiem šveiciešiem. Šovakar rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Rolands Kovaļevskis, divus golus iemeta Jānis Ragovskis, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Morics Krūmiņš, kurš atklāja šī mača rezultātu.

 

Pirms šīvakara cīņas laukumā bija neliels, bet ļoti aizkustinošs moments - Latvijas izlases kaptenis un pieredzējušākais spēlētājs Artis Raitums tika apsveikts ar to, ka spēlē Vintertūras hallē pret igauņiem viņam pasaules čempionātos bija jau piecdesmitā. Artis saņēma ziedu pušķi un izlases kreklu ar savu uzvārdu, tikai ar 50. numuru, nevis sev tik ierasto 21. 

 

Jau spēles sākums parādīja, ka igauņi noteikti nav noskaņoti laist mūsējos ceturtdaļfinālā, vairāk cerēdami paši tajā tikt. Pēc pirmā perioda vadībā tomēr atradās latvieši - 11. minūtē rezultātu ar patālu metienu atklāja Morics Krūmiņš (1:0). Otrā trešdaļa mūsējiem nebija veiksmīga, jo tās izskaņā vadības grožus pārņēma pretinieki, nostādot mūsējos iedzinēju lomā ar 1:2. Tomēr pēdējā periodā situācija krasi mainījās, jo laukumā jau iznāca pilnīgi cita Latvijas izlase. Spēlējot tikai divās maiņās un ar nevainojamo Jāni Salceviču vārtos, mūsējiem izdevās lauzt cīņas gaitu. Pa divām bumbiņām igauņu vārtos ieraidīja Rolands Kovaļevskis un Jānis Ragovskis, nodrošinot Latvijai uzvaru ar 5:2 un izglābjot sava kapteiņa Arta Raituma jubilejas maču. Jāpiebils, ka arī pats Artis laukumā bija lielisks, turklāt par noslēdzošo piespēli tika arī pie rezultativitātes punkta.


FLOORBALLSHOP.LV