Latvijas izlase atzīst pasaules vicečempionu pārākumu

02.09.2023

940a2566.jpg

4 nāciju turnīra florbolā otrajā spēļu dienā Latvijas vīriešu izlase Ķekavā krustoja nūjas ar pasaules vicečempioniem čehiem. Pēdējā perioda pirmajā minūtē mūsējie spēja izvirzīties vadībā ar 4:3, bet galarezultātā tomēr kapitulēja ar 4:11. Labākā spēlētāja balvu saņēma Jānis Ragovskis, kuram šajā mačā 2 (1+1) rezultativitātes punkti.

 

Latvijas izlase šo turnīru sāka vakar Lielvārdē ar pasmagi nākušu uzvaru pār Šveices florbolistiem (2:1), bet čehi Valmierā ar 20:4 sagrāva igauņus. Latviešu un čehu savstarpējā mača rezultātu jau 2. minūtē atklāja viesi (1:0), bet 9. minūtē pretinieki savu pārsvaru dubultoja – 2:0. Otrās trešdaļas sākumā Čehijas florbolistiem vajadzēja tikai desmit sekundes, lai panāktu jau 3:0. Latvieši pēc tāda pavērsiena gan nesalūza, mūsējie ļoti sekmīgi sāka atspēlēties. 24. minūtē mūsu izlases kapteinis Toms Akmeņlauks meta pa čehu vārtiem, viesu vārtsargs bumbiņu atvairīja, bet īstajā vietā un laikā atradās pieredzējušais Toms Bitmanis, kurš iemeta pirmo golu Latvijas komandas labā – 1:3. Nepagāja ne divas minūtes, kad Pētera Trekšes piespēli vārtu guvumā pārvērta Artūrs Jurševskis (2:3). Nākamo reizi vairāk nekā pustūkstotis Latvijas valstsvienības līdzjutēju varēja uzgavilēt 39. minūtē, kad mūsējie atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 3:3. Pēc Trekšes piespēles bumbiņu no gaisa čehu vārtos ietrieca Jānis Ragovskis. Arī pēdējais periods sākās ar latviešu vārtu guvumu – 23. sekundē pēc Ragovska piespēles golu iemeta Daniels Jānis Anis, izvirzot mūsu izlasi vadībā ar 4:3. Diemžēl, bet šo attīstīt šo panākumu Latvijas florbolistiem neizdevās. Atlikušajā laikā vārtus guva tikai čehi, kas galarezultātā svinēja pārliecinošu uzvaru ar 11:4.

 

Pēcspēles metienu sērijā cīņa bija ļoti spraiga. Kad rezultāts bija neizšķirts (3:3) visu varēja izšķirt viens vārtu guvums. Veiksme bija Čehijas florbolistu pusē, kas uzvarēja ar 4:3, turnīra tabulā ierakstot kopumā trīs punktus. Latvieši šovakar palika bez punktiem.

 

Labākā spēlētāja balvu mūsu komandā saņēma Jānis Ragovskis, kura kontā 2 (1+1) punkti. Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Pēteris Trekše. Mūsu vārtsargs Markuss Plūdums atvairīja 35 no 45 pretinieku metieniem.


JUGLASCIEMS