Latvijas izlase sakauj igauņus un finišē 3. vietā

03.09.2023

lat4nt2023.jpg

Šodien ar spēlēm Valmierā un Cēsīs noslēdzās Latvijā notikušais Četru nāciju turnīrs florbolā. Latvijas vīriešu izlase ar 7:2 sagrāva Igaunijas valstsvienību, tomēr ierindojās tikai trešajā vietā, jo pirms tam šveicieši diezgan negaidīti ar 6:5 pārspēja pasaules vicečempionus čehus.

 

Pirms šodienas spēlēm Latvijas izlase vēl pretendēja uz 2. vietu, jo turnīra pirmajā dienā mūsu florbolisti Lielvārdē ar 2:1 pārspēja šveiciešus, bet vakar Ķekavā ar 4:11 kapitulēja mačā pret pasaules vicečempioniem čehiem. Pastarīšu lomā bija iejutušies Igaunijas florbolisti, kas ar lielu rezultāta starpību kapitulēja gan Čehijas, gan Šveices komandām. Tomēr pēc mača, kurā šveicieši ar 6:5 pārspēja šveiciešus, kļuva skaidrs, ka mūsējie nevar tikt augstāk par 3. vietu, turklāt, lai to iegūtu, obligāti jāuzvar Igaunijas valstsvienība.

 

6. minūtē spēles rezultātu ar precīzu metienu atklāja Rolands Kovaļevskis, kuram asistēja Pēteris Trekše (1:0). Jau ļoti drīz ar vārtu guvumu atbildēja igauņi, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 1:1. Pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 atradās mūsu florbolisti, jo Ralfa Poļa piespēli vārtu guvumā pārvērta Toms Bitmanis. 24. minūtē pretinieki vēlreiz atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 2:2. Kā vēlāk izrādījās, tas bija igauņu pēdējais vārtu guvums šajā mačā. Pēc otrās trešdaļas latvieši atradās vadībā ar 6:2. Pa bumbiņai pretinieku vārtos ieraidīja Artūrs Jurševskis un Rūdolfs Vilmanis, bet divus vārtus guva Jorens Malkavs. Pēdējā periodā ar vārtu guvumu izcēlās Klāvs Jansons, nofiksējot Latvijas izlases pārliecinošu uzvaru ar 7:2.


JUGLASCIEMS