Latvijas izlase sakauj taizemiešus un spēlēs pusfinālā

10.07.2022

izlase_raitums1.jpg

ASV notiekošo Pasaules spēļu florbola turnīra pusfinālā spēlēs Latvijas vīriešu izlase, kas šodien Birmingemā ar 15:2 sakāva Taizemes valstsvienību. Rezultatīvākais mūsu komandā bija izlases kapteinis Artis Raitums ar 5 (1+4) punktiem, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu.

 

Latvijas izlase līdz šim bija izcili spēlējusi šajā turnīrā, jo ne tikai atņēma punktu pasaules čempioniem zviedriem (6:6), bet arī spēja pieveikt titulētos šveiciešus – 6:5. Lai noteikti iekļūtu četru labāko komandu vidū, latviešiem šodien vajadzēja pārspēt apakšgrupas pastarīti – Taizemes izlasi. Šīs spēlēs sākums labāk padevās taizemiešiem, kas pretuzbrukumā pārspēja mūsu valstsvienības vārtsargu Markusu Plūdumu, izvirzoties vadībā ar 1:0. Tas gan bija tikai īslaicīgs panākums, jo līdz pirmā perioda beigām pārliecinošā vadībā ar 5:1 izvirzījās latvieši. Pa bumbiņai aziātu vārtos ieraidīja Pēteris Trekše, Artis Raitums, Toms Akmeņlauks, Edgars Puriņš un Rolands Kovaļevskis.

 

Pēc otrās trešdaļas Latvijas izlasei bija sešu vārtu pārsvars – uz vienu taizemiešu vārtu guvumu ar goliem atbildēja Rolands Kovaļevskis, Armands Savins un Andris Rajeckis – 8:2. Pēdējā periodā trīs golus iemeta Andris Rajeckis, divus - Rolands Kovaļevskis, vienu – Edgars Puriņš, bet skaistu punktu šai spēlei pielika Artūrs Jurševskis ar filigrāni realizētu soda metienu – 15:2.

 

Pie rezultativitātes punktiem šajā mačā tika visi Latvijas izlases laukuma spēlētāji, izņemot Moricu Krūmiņu, kurš mača protokolā atzīmējās tikai ar vienu noraidījumu. Rezultatīvākais mūsu komandā ar 5 (1+4) punktiem bija kapteinis Artis Raitums, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu. Pa četriem goliem iemeta Rolands Kovaļevskis un Andris Rajeckis, pa trim rezultativitātes punktiem Toma Akmeņlauka un Oskara Tūtāna kontā, bet pa diviem punktiem Pēterim Trekšem un Edgaram Puriņam. Tas, kuru vietu apakšgrupas turnīra tabulā ieņems latvieši, būs atkarīgs no Šveices un Zviedrijas izlašu spēles rezultāta.

JUGLASCIEMS