Latvijas izlase aizraujošā cīņā pārspēj šveiciešus

10.07.2022

viriesuizlase2022valmiera.jpg

ASV pilsētā Birmingemā notiekošo Pasaules spēļu florbola turnīrā vēl vienu sensāciju sagādājusi Latvijas vīriešu izlase, kas apakšgrupas otrajā spēlē ar 6:5 pārspēja titulēto Šveices valstsvienību, kļūstot par turnīra tabulas līderi. Divus vārtus guva Edgars Puriņš, bet labākā spēlētāja balvu jau otro reizi pēc kārtas saņēma Rolands Kovaļevskis, kura kontā viens gols.

 

Ja vakar latviešiem pirmo reizi vēsturē izdevās atņemt punktu pasaules čempioniem zviedriem, tad šodien mūsu vīriem pretī stājās šveicieši, kuriem arī līdz šim oficiālās spēlēs pret Latvijas izlasi bija nevainojama bilance. Jau pirmā perioda sākumā Latvijas valstsvienība parādīja, ka šajā statistikas rādītājā grib kaut ko mainīt – 2:0, abus vārtus pēc Andra Rajecka piespēlēm guva Edgars Puriņš. Līdz pirmajam pārtraukumam pretiniekiem izdevās atjaunot neizšķirtu – 2:2.

 

Otrās trešdaļas sākumā pēc diviem Manuela Maurera vārtu guvumiem vadībā ar 4:2 jau izvirzījās šveicieši, bet mūsu florbolisti neļāva pretiniekiem lauzt spēles gaitu. Pa bumbiņai pretinieku vārtos iemeta Rolands Kovaļevskis un Artis Raitums, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pēdējā perioda pirmajā pusē uzbrukumā labāk veicās latviešiem, kuri pēc Morica Krūmiņa un Toma Akmenļauka metieniem izvirzījās vadībā ar 6:4. Šveices florbolisti izmisīgi centās atspēlēties, bet latvieši savu pārsvaru nosargāja, svinot vēsturisku uzvaru ar 6:5.

 

Ar trim punktiem mūsu izlase kļuvusi par apakšgrupas turnīra tabulas līderi. Lai iekļūtu pusfinālā, Latvijas komandai apakšgrupas pēdējā mačā jāpaņem punkti no pastarīšiem taizemiešiem.

JUGLASCIEMS