Šovakar izlasei svarīgākā spēle apakšgrupā – pret dāņiem

26.05.2022

izlase_22_v.jpg

Šodien Valmierā un Kocēnos turpināsies cīņa par ceļazīmēm uz pasaules čempionāta florbolā finālturnīru, kas novembrī notiks Šveicē. Latvijas vīriešu valstsvienība pulksten 19.30 Valmieras Olimpiskajā centrā aizvadīs spēli pret savu spēcīgāko pretinieci apakšgrupā – pret Dānijas izlasi.

 

Tieši Dānijas florbola izlase pēdējā laikā latviešiem kļuvusi par samērā neparocīgu pretinieci. Kā lai neatceras 2016.gadā Rīgā notikušo pasaules čempionātu, kurā Latvijas izlase izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piekāpās dāņiem pēcspēles metienu sērijā, zaudējot ar 5:6? Toreiz dāni finišēja 5. vietā, bet Latvijas izlase ieņēma visu laiku zemāko vietu – tikai vienpadsmito. Arī pēdējā pasaules čempionāta finālturnīrā, kas decembrī notika Somijas galvaspilsētā Helsinkos, Dānijas komanda pamanījās sagādāt mūsējiem problēmas, apakšgrupas mačā atspēlējot divu vārtu deficītu un izraujot neizšķirtu rezultātu – 5:5. Turnīra turpinājumā veiksmīgāk darbojās latvieši, kuri izcīnīja sev ierasto 5. vietu, kamēr dāni ierindojās necilajā desmitajā pozīcijā.

 

Šo kvalifikācijas turnīru gan latvieši, gan dāņi sākuši ar uzvarām – mūsu florbolisti ar 22:0 sakāva Ukrainas izlasi, bet dāņi ar 8:2 pārspēja islandiešu. Šīvakara spēle, visdrīzāk, būs cīņa par pirmo vietu apakšgrupā. Jāpiebilst, ka Dānijas izlases sastāvā vairs nav izcilā vārtsarga Maika Trolles, ar kura pārspēšanu latviešiem nereti bija lielas problēmas. Iespējams, ka tas vairos mūsu florbolistu pārliecību par saviem spēkiem.

 

Valmieras Olimpiskajā centrā  spēlē EUR 1 apakšgrupā, kurā kopā ar latviešiem par ceļazīmēm uz pasaules čempionāta finālturnīru cīnās Dānijas, Islandes, Ukrainas, Somijas, Igaunijas, Nīderlandes un Lielbritānijas florbolisti, bet EUR 2 apakšgrupā Kocēnu sporta namā spēlē Zviedrijas, Ungārijas, Francijas, Norvēģijas, Polijas, Beļģijas un Lihtenšteinas valstsvienības.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki sastāvā ir iekļāvis divus vārtsargus, sešus aizsargus un deviņus uzbrucējus. Divpadsmit florbolisti ikdienā spēlē vietējā čempionātā, bet pieci pārstāv ārvalstu klubus Somijā un Šveicē.

 

Latvijas izlases sastāvs:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Markuss Plūdums

V

Lekrings

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Oskars Tūtāns

A

Lielvārde/FatPipe

4.

Daniels Jānis Anis

U

UHC Uster (Šveice)

5.

Jānis Ragovskis

A

Koovee (Somija)

6.

Armands Savins

A

Lielvārde/FatPipe

7.

Krišjānis Tiltiņš

U

Lekrings

8.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

9.

Toms Akmeņlauks

U

FK Kurši

10.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

11.

Pēteris Trekše

U

TPS (Somija)

12. Andris Rajeckis U Lekrings
13. Edgars Puriņš U Lekrings
14. Artūrs Jurševskis A Lekrings

15.

Gustavs Griezītis

A

FK Kurši

16. Rolands Kovaļevskis U Koovee (Somija)
17. Jānis Salcevičs V Ogres Vilki

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneri: Tēmu Variss, Ingus Laiviņš

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs Valmieras Olimpiskajā centrā:

25. maijs, 19:30, Latvija - Ukraina

26. maijs, 19:30, Dānija - Latvija

27. maijs, 19:30, Islande - Latvija

28. maijs, spēle par vietu

 

Dienas biļetes uz EUR 1 turnīru Valmierā ir iespējams iegādāties tikai tiešsaistē - www.bezrindas.lv. Ieeja uz EUR 2 turnīra spēlēm Kocēnos ir bez maksas.

JUGLASCIEMS