Šausmu stāsts ar laimīgām beigām: Latvieši atspēlējas un pieveic dāņus

26.05.2022

940a1264.jpg

Valmieras Olimpiskajā centrā notiekošajā pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrā otro uzvaru divās spēlēs izcīnījusi Latvijas vīriešu izlase, kas spēlē pret Dānijas valstsvienību spēja atspēlēt triju vārtu deficītu un guva uzvaru ar 7:5. Par mača varoni kļuva Pēteris Trekše, kura kontā 5 (3+2) rezultativitātes punkti, tostarp uzvaras vārtu guvums.

 

Pēdējā laikā Latvijas vīriešu izlasei spēlēs pret dāņiem bija tāds scenārijs, ka sākumā mūsējie ieguva pāris vārtu pārsvaru, bet mača izskaņā skandināvi veiksmīgi atspēlējās. Šovakar Valmierā nebija pagājušas vēl ne pilnas četras minūtes, kad latvieši jau atradās iedzinējos ar 0:2. Mūs valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimaki nekavējoties pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu. Izskatījās, ka viņam šīs pusminūtes laikā bija izdevies pamodināt un sapurināt Latvijas florbolistus. 5. minūtē izlases kapteiņa Arta Raituma piespēli vārtu guvumā pārvērta Pēteris Trekše (1:2), bet 10. minūtē jau pēc Trekšes piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Artūrs Jurševskis – (2:2). Drīz pēc tam Pēteris Trekše jau trešo reizi atzīmējās šīs spēles protokolā, bet šoreiz, diemžēl, ar noraidījumu. Dānijas florbolistiem izdevās izmantot šo savu skaitlisko pārsvaru, vēlreiz izvirzoties vadībā – 3:2, tā noslēdzās pirmais periods.

 

Otrās trešdaļas pirmajā pusē jau atkal veiksmīgāk darbojās dāņi, kas realizēja divus pretuzbrukumus, 22. minūtē iegūstot pat triju vārtu pārsvaru – 2:5. Tikai šī perioda priekšpēdējā minūtē iemesls uzgavilēt radās arī latviešiem – Rolands Kovaļevskis pašaizliedzīgi pacīnījās pretinieku vārtu priekšā, samazinot Dānijas izlases handikapu – 3:5. Galvenie notikumi bija jāgaida pēdējā trešdaļā.

 

Trešā perioda sākumā abas komandas saņēma par divu minūšu noraidījumam. No Latvijas komandas jau otro reizi uz noraidīto spēlētāju soliņa bija jāsēžas Pēterim Trekšem. Rezultāts gan nemainījās. Nākamais vārtu guvums tika fiksēts 39. minūtē, kas soda metienu perfekti realizēja Rolands Kovaļevskis, rezultāta starpību samazinot līdz minimumam – 4:5. 42. minūtē arī mūsu florbolisti realizēja skaitlisko pārsvaru – 5:5, neizšķirtu rezultātu ar raidījumu pretinieku vārtu devītniekā atjaunoja Morics Krūmiņš. Jau pēc nepilnas minūtes pirmo reizi šajā mačā vadībā izvirzījās latvieši – 6:5, šos tik svarīgos vārtus pēc Artūra Jurševska piespēles guva Pēteris Trekše. Latvieši atlikušajā laikā ļoti labi kontrolēja spēles gaitu, līdz pusotru sekundi pirms finālsvilpes vēl vienu soda metienu uz saviem vārtiem nopelnīja dāņi. Šoreiz to vārtu, guvumā pārvērta Pēteris Trekše, nodrošinot Latvijas izlases izvaru ar 7:5.

 

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar 5 (3+2) punktiem bija Pēteris Trekše. Ar 3 (1+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Artūrs Jurševskis, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu, bet Rolands Kovaļevskis guva divus vārtus. Ar šo uzvaru Latvijas valstsvienība jau pirms pēdējās spēles apakšgrupā pret islandiešiem nodrošinājusi sev pirmo vietu un ceļazīmi uz pasaules čempionātu Šveicē.

 

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs florbolā vīriešiem, grupa EUR1

Latvija – Dānija 7:5 (2:3, 1:2, 4:0)

Metienu attiecība: 40:22 (9:11, 11:7, 20:4)

Rezultatīvākie Latvijas izlasē: Pēteris Trekše 5 (3+2), Artūrs Jurševskis 3 (1+2), Rolands Kovaļevskis 2 (2+0), Morics Krūmiņš 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1).


JUGLASCIEMS