Senioru 45+ čempionu kausu izcīna "SC Mēmele/Bauska"

19.04.2019

img_6867.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā uzvarētāju Veterānu 45+ turnīrā kļuvusi komanda "SC Mēmele/Bauska", kas šodien savā laukumā notikušajā izšķirošajā spēlē ar 9:2 sakāva vienību "Ekskurzeme-Tukums". Bronzas medaļas ieguva "Aizkraukle/Silaroze" florbolisti, kuri ar 4:1 pieveica Kocēnu "Rubenes"komandu.

 

Šodien Bauskas sporta namā "Mēmele" pulcējās visas sešas vecuma grupas 45+ senioru florbola komandas, lai sezonas izšķirošajās spēlēs sadalītu Latvijas čempionāta medaļas, kausus un titulus. Finālturnīrs sākās sar ceturtdaļfināla kārtu, kurā nepiedalījās regulārā turnīra uzvarētāja "Ekskurzeme-Tukums" un 2. vietas ieguvēja "SC Mēmele/Bauska".

 

Ceturtdaļfināla spēlē Kocēnu "Rubene" tikai pagarinājumā ar 4:3 pārspēja "Ķekavu". Uzvaras vārtus kocēniešu labā guva Rolands Litte, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais un saņēma labākā spēlētāja balvu. Viņa komandas biedram Eināram Gailītim 3 (1+2) punkti. Par labāko starp ķekaviešiem atzina duvu rezultatīvu piespēļu autoru Ivaru Taubi. 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Aldim Berkmanim, bet divus vārtus guva Māris Trepša.

 

Vēl pusfinālā iekļuva arī  "Aizkraukle/Silarozes", kas ceturtdaļfināla spēlē ar 8:3 uzvarēja dāmu vienību "Cielaviņu armija". Šajā mačā uzvarētāju rindās ar 7 (5+2) punktiem izcēlās Valdis Padoms, kuram arī labākā spēlētāja tituls, 5 (2+3) punkti Jānim Zībārtam, bet pārējie 3 (1+2) punkti Aigara Stugļa kontā. Par labāko starp "cielaviņām" tika atzīta Jogita Gindra, kura atvairīja 12 no 20 pretinieku metieniem.

 

Pirmajā pusfināla spēlē "Ekskurzeme-Tukums" bet lielām problēmām ar 5:2 pārspēja "Rubeni". Par labāko starp uzvarētājiem atzina Sandiju Eglīti, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma pirmo vārtu autors Ivo Meļķis.

 

Otrā pusfināla spēle noslēdzās ar tieši tādu pašu rezultātu - "SC Mēmele/Bauska" ar 5:2 pieveica "Aizkraukli/Silarozes". Baušķenieku rindās labākā spēlētāja balvu saņēma Sergejs Aleksandrovs, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija rezultatīvākais. 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Jānim Kārkliņam. Par labāko starp aizkraukliešiem atzina vārtsargu Gunti Preisu, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 21 no 26 pretinieku metieniem. Abus vārtus viņa komandas labā guva Jānis Zībārts, kuram asistēja Valdis Padoms.

 

Mačā par 5.vietu "Ķekava" ar 4:1 pieveica "Cielaviņas armiju". Ķekaviešu sastāvā labākā spēlētāja balvu nopelnīja Vārtsargs Mikus Kalniņš, kurš tika galā ar 9 no 10 pretinieču metieniem. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Māris Trepša. Par labāko starp "cielaviņām" atzina Kristīni Matisoni, bet vienīgos vārtus viņu labā guva Agnese Broliša.

 

Spēlē par bronzas medaļām "Aizkraukle/Silarozes" ar 4:1 uzvarēja Kocēnu "Rubeni". Par labāko starp aizkraukliešiem atzina Jāni Zībārtu, kuram šajā mačā tikai viena rezultatīva piespēle. Viņa komandas biedrs Valdis Padoms izcēlās ar 4 (3+1) rezultativitātes punktiem. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma vārtsargs Ģirts Priedītis, kurš atvairīja 17 no 20 pretinieku metieniem. Goda vārtus viņa komandas labā guva Kārlis Marenis.

 

Finālspēlē "SC Mēmele/Bauska" ar 9:2 sakāva "Ekskurzemi-Tukumu". Pa 3 (2+1) punktiem čempionu labā guva Normunds Grunckis un Sergejs Aleksandrovs, 2 (1+1) punkti Jānim Kārkliņam, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vienu vārtu autors Ingus Panteļējevs. Balvu vicečempionu komandā saņēma vārtsargs Juris Redisons, kurš tika galā ar 14 no 23 pretinieku metieniem. "SC Mēmele/Bauska" par čempioni kļuva jau ceturto pavasari pēc kārtas.


SF
JUGLASCIEMS