BaltAUDIO mēneša spēlētāja Krauja: Bronza kā solis augšup

16.04.2013

lfs_krauja2.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta pirmās līgas „BaltAUDIO”  mēneša labāko spēlētāju nosauktā „Rīgas lauvu” florboliste Liene Krauja uzsver, ka ar šo sastāvu izcīnītās bronzas medaļas ir lielisks panākums.

 

„Rīgas lauvās” svarīgākie notikumi risinājās vēl pirms sezonas sākuma, kad šķelšanās rezultātā komandu pameta pieredzējušākās spēlētājas, izveidojot FK „Ādaži”, kas jau debijas gadā kļuva par pirmās līgas čempionvienību.

 

„Pēc tik ievērojamām sastāva izmaiņām pārņēma bažas, ka šosezon „Rīgas lauvām” nebūs pamata cerēt uz labu sniegumu, par medaļām nemaz nedomājot,” atceras „Rīgas lauvu” viena no divām rezultatīvākajām spēlētājam Liene Krauja, kura tikai augustā svinēs 16. dzimšanas dienu. „Komandā palikušās meitenes ļoti strauji progresēja, pielāgojās pirmās līgas sportiskajam līmenim, jo daudzas no viņam iepriekš bija spēlējušas tikai jauniešu turnīros. Cītīgie treniņi atnesa rezultātus, un sezonu varējām pabeigt ar bronzas medaļām kaklā.”

 

Regulāro sezonu FK „Ādaži” pabeidza otrajā vietā, bet „Rīgas lauvas”  ieņēma trešo vietu. Līdz ar to principiālo sāncenšu ceļi krustojās pusfinālā.

 

„Rudenī tika prognozēts, ka „Rīgas lauvās” palikušajām spēlētājām nebūs nekādu izredžu uzveikt FK „Ādaži”. Bija liels gandarījums, ka sezonas laikā divreiz izdevās pierādīt pretējo, izcīnot pa vienai uzvarai regulārajā čempionātā un pusfinālā,” stāsta Krauja. „Iespējams, ka tieši pieredzes trūkums mums liedza pusfinālā tikt arī pie otrās uzvaras pār ādažniecēm. Nešaubīgi, ka FK „Ādaži” florbolistes ir cienīgas startēt virslīgā, un aizvadītajā sezonā viņām nebija pamata runāt par meistarības progresu. Savukārt „Rīgas lauvām” nepieciešams turpināt treniņus, lai jau drīzumā reāli pretendētu uz pirmo vietu pirmajā līgā.”

 

Atgādināsim, ka pusfināla sēriju „Rīgas lauvas” sāka ar uzvaru (5:4), bet nākamajās divās spēlēs pārākas bija FK „Ādaži” pārstāves – 3:2 un 5:1. Statistika liecina, ka „Rīgas lauvās” šosezon Krauja un Linda Dadajeva guvušas pa 39 punktiem.

 

Valsts čempionātā Kraujai šī nešaubīgi bija rezultatīvākā sezona.

 

„Ar katru gadu progress ir arvien straujāks, arī taktiskajā jomā. Nav mazsvarīgi, ka esmu arī paaugusies,” spriež Liene. „Protams, līdz ar labāko spēlētāju aiziešanu uz Ādažu komandu arī man pavērās daudz vairāk iespēju, ievērojami palielinājās spēles laiks. Bija jāuzņemas arvien lielāka atbildība par notiekošo laukumā un gala rezultātu.”

 

Paralēli spēlēm pirmajā līgā Krauja redzama arī Latvijas jauniešu čempionātā, pārstāvot „Rīgas lauvas” gan MU18, gan MU16 grupā.

 

„Ja ir izbaudīta pilnvērtīga spēlēšana pirmajā līgā, tad jaunatnes mači vairs nav tik saistoši. Spēles ātrums un florbola tehnika ir pašas atšķirīgākās lietas. It īpaši tas sakāms par MU16 grupu. Nešaubīgi, ka meiteņu turnīros nepieciešama daudz lielāka konkurence, lai spēles būtu interesantākas,” izvērtē Krauja.

 

Rīgā, Ezerkrastu vidusskolā ir ļoti grūti izvairīties no iesaistīšanās florbolā. Tas attiecināms arī uz Lieni.

 

„Jau 1. klasē sāku apmeklēt florbola pulciņu, bet pēc pāris gadiem treniņi jau kļuva nopietnāki,” ar bērnības atmiņām dalās Krauja. „Protams, tieši treneris Jurijs Fedulovs vainojams manā kļūšanā par florbolisti. Tieši viņš bija iniciators nopietnākiem treniņiem. Paldies trenerim Fedulovam par treniņos ieguldīto darbu! Pašreiz „Rīgas lauvas” no vienas treniņu grupas izaugušas par klubu ar vairāk nekā 250 licenzētiem spēlētājiem – no U8 grupas līdz pat pirmās līgas meitenēm un otrās līgas vīriešu komandai.”

 

Kraujai pašreiz aktualitāte ir mācības Rīgas Ezerkrastu vidusskolas 9. klasē, taču nešaubīgi, ka florbols kā svarīgākā sirdslieta netiks pamests.

 

„Vēl par agru domāt par to, kas notiks pēc vidusskolas absolvēšanas. Nākamie ar florbolu saistītie mērķi ir spēlēšana virslīgā, kā arī pretendēšana uz Latvijas izlasi,” piebilst Liene.

 

BaltAUDIO balvas ieguvēji 2012./2013.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU 1. LĪGA

VĪRIEŠU 1. LĪGA

Oktobris

Ulrika Skakovska (FK Ādaži)

Mārtiņš Lapsiņš (SK Babīte)

Novembris

Inita Voitiņa (Krustpils)

Elvijs Jankovskis (FK Ogres Vilki)

Decembris

Anete Blūma (Rubene-1)

Toms Dāle (FK Rīga)

Janvāris

Linda Austruma (Irlava/Tukums)

Lauris Zaicevs (Rubene-1)

Februāris

Liene Krauja (Rīgas Lauvas)

Mārtiņš Zvidra (Jelgavas novads)

Marts

Elīna Ivanova (Ādaži)

Mārtiņš Zaikovskis (Madona)

 

BaltAUDIO

 

Renārs Buivids

JUGLASCIEMS