Šonedēļ tiks nosaukts junioru izlases sastāvs

16.04.2013

juniori13.jpg

Latvijas U-19 vīriešu florbola izlase, gatavojoties 7. pasaules čempionātam, kas no 8. līdz 12.maijam notiks Vācijā, pagājušās nedēļas nogalē aizvadījusi kārtējo treniņnometni. Šonedēļ valstsvienības treneri paziņos tos 20 florbolistus, kuri 5.maijā dosies uz Hamburgu.

 

Treniņnometni, kas no 12. līdz 14.aprīlim norisinājās Kocēnos, vadīja trenera asistents Mārtiņš Jarohovičs, jo junioru izlases galvenais treneris Īro Parviainens vēl bija aizņemts savā pamatdarbā – Zviedrijas Superlīgas klubā "IBK Dalen". 13.aprīlī Somijas speciālista vadītā komanda piedalījās finālspēlē, kur ar 2:5 atzina "IBF Falun" pārākumu, kļūstot par Superlīgas vicečempioni. Jau nākamnedēļ Parviainens kopā ar otru savu asistenu Kristianu Bjorkstenu ieradīsies Latvijā, lai visus spēkus veltītu mūsu junioru pēc iespējas labākai sagatavošanai nozīmīgajam turnīram.

 

M.Jarohovičs par aizvadīto treniņnometni pastāstīja, ka tā notika ļoti labā līmenī un bija lietderīga. Sevišķi vērtīgs bijis treniņš, kas tika aizvadīts Vidzemes Olimpiskajā centrā – uz kvalitatīvā Gerflor seguma un pie plašām skatītāju tribīnēm, tādejādi jauniešiem kaut nedaudz sajūtot to atmosfēru, kāda lielāko daļu no viņiem gaida pasaules čempionātā. Sestdien, 13.aprīlī, treniņprocesā vēl nepiedalījās abu vīriešu Virslīgas finālistu pārstāvji – lielvārdieši un cēsnieki. Svētdien treniņos iesaistījās visi četri "Lielvārdes" juniori (A.Akmeņlauks, A.Žuks, A.Mudelis un K.Puķītis), bet "Lekringa" spēlētājiem Artūram Jurševskim, Emīlam Dzalbam un Jānim Melderim, ņemot vērā viņu komandas kļūšanu par Latvijas čempioni, tika iedota brīvdiena.

 

Treneris atklāja, ka komandas vadībai junioru izlases sastāvs esot skaidrs jau vismaz par 90 %. Pašlaik zināmi abi vārtsargi un 11 uzbrucēji, kuri tiks iekļauti izlases divdesmitniekā, bet no deviņiem aizsargiem tuvāko divu dienu laikā jāizvēlas septiņi. Nākamā treniņnometne notiks jau nākamajā nedēļā – no 24. līdz 27.aprīlim Kocēnos. Nometnes divās pēdējās dienās mūsu juniori turpat aizvadīs divas pārbaudes spēles ar saviem vienaudžiem no Somijas. 26.aprīlī plkst. 19.00 Latvijas U-19 vīriešu izlases spēlētājiem pretī stāsies Somijas U-19 vīriešu izlase, bet 27.aprīlī plkst. 17.00, ņemot vērā somu izteikto vēlmi, mūsu komanda tiks papildināta ar vienu pieaugušo izlases spēlētāju maiņu. Vēl viena pārbaudes spēle tiek plānota 4.maijā, kad dienu pirms izbraukšanas uz pasaules čempionātu mūsu junioru izlase sacentīsies ar Latvijas vīriešu izlasi.

 

Latvijas U-19 vīriešu izlases kandidātu saraksts:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

G

Agris Rogainis

Valmiera

2.

G

Deniss Berķis

Rubene

3.

G

Anrijs Vents

SK Pārgauja

4.

D

Emīls Hartmanis

Talsi/Triobet

5.

D

Juris Zilberts

Rubene

6.

D

Oskars Bergmanis

Kurši

7.

D

Miķelis Dravnieks

RTU/Inspecta

8.

D

Artūrs Mudelis

Lielvārde

9.

D

Antons Žuks

Lielvārde

10.

D

Edvards Janbergs

FK Rīga

11.

D

Jānis Melderis

Lekrings 2

12.

D

Dinārs Vaitaitis

FK Bauska

13.

D

Mārtiņš Broks

Valmiera

14.

D

Matīss Mālnieks

Rubene

15.

F

Toms Niedre

FK Bauska

16.

F

Ingars Matisons

Rubene

17.

F

Dāgs Rozenbahs

Valmiera

18.

F

Kārlis Laucis

Kurši

19.

F

Toms Bitmanis

Talsi/Triobet

20.

F

Edžus Ceriņš

RTU/Inspecta

21.

F

Toms Akmeņlauks

Lielvārde

22.

F

Artūrs Jurševskis

Lekrings

23.

F

Rolands Kovaļevskis

Bauska

24.

F

Ringolds Kalniņš

Rubene

25.

F

Niklāvs Ērcītis

Kuldīga

26.

F

Helmuts Smutovs

Lekrings 2

27.

F

Kristaps Logins

Ķekavas Bulldogi

28.

F

Emīls Dzalbs

Lekrings

29.

F

Kristers Puķītis

Lielvārde

30.

F

Niks Ķuzulis

RTU/Inspecta

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Mārtiņš Jarohovičs

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

SF
JUGLASCIEMS