Prāgā notiek IFF Noteikumu un Sacensību komitejas seminārs


iff_logo.jpg

Šodien, 17.augustā, Prāgā (Čehija) sāksies un līdz 19.augustam turpināsies Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) Noteikumu un sacensību komitejas (RACC) seminārs IFF dalībvalstu pārstāvjiem par sacensību rīkošanu.

 

Semināra galvenais mērķis ir pilnveidot visu organizāciju sadarbību atbilstoši dažādu nolikumu prasībām, gatavojoties IFF pasākumiem. IFF dalībvalstu pārstāvji apspriedīs sagatavošanās posmus un dalību IFF rīkotajos pasākumos, kā arī sniegs savas Nacionālās asociācijas ierosinājumus un ieteikumus. Starptautiskās Florbola federācijas Noteikumu un sacensību komiteja iepazīstinās ar pasaules čempionātu vīriešiem un sievietēm rīkošanas jauno sistēmu, kā arī pasaules čempionātu junioriem U-19 pašreizējo sistēmu.

 

Latvijas Florbola savienību seminārā pārstāv Starptautiskās Florbola federācijas Noteikumu un sacensību komitejas loceklis, Latvijas Florbola savienības valdes loceklis Andris Dzenis un Latvijas Florbola savienības Nacionālo izlašu koordinatore Maija Zēmele.

Par kvalitatīvu florbolu visaugstākajā līmenī


iff_logo.jpg

No 25. līdz 27. maijam Prāgā (Čehija) notika Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) Noteikumu un sacensību komitejas (RACC) sanāksme.

 

Sanāksmē tika apspriesta IFF Pasaules čempionātu vīriešiem un sievietēm rīkošanas jaunā sistēma, Pasaules čempionātu junioriem U19 pašreizējā sistēma un norises laiki, kā arī tika apkopota klubu sacensību jaunā modeļa pirmā pieredze. Sanāksmes darba kārtībā liela uzmanība tika veltīta nepieciešamajām izmaiņām vairākos nolikumos, kā arī turnīru Žūrijas saskaņotai darbībai kārtējos IFF rīkotajos turnīros.

 

No 17. līdz 19. augustam Prāgā saistībā ar turnīru „Czech Open” notiks Starptautiskās Florbola federācijas Noteikumu un sacensību komitejas rīkots seminārs IFF dalībvalstu pārstāvjiem par sacensību rīkošanu. Semināra galvenais mērķis ir pilnveidot visu organizāciju sadarbību atbilstoši dažādu nolikumu prasībām, gatavojoties IFF pasākumiem.

 

Starptautiskās Florbola federācijas Noteikumu un sacensību komitejā strādā Latvijas Florbola savienības valdes loceklis Andris Dzenis.

Tiek uzsākts darbs pie spēles noteikumu izmaiņām


00logozals.jpg

Latvijas Florbola savienība aicina Latvijas florbola klubus un komandas iesaistīties Florbola spēles noteikumu uzlabošanā. Atsaucoties uz Starptautiskās Florbola Federācijas iniciatīvu, aicinām izteikt pamatotas izmaiņas līdzšinējos spēles noteikumos, kas apstiprināti 2010.gadā.

 

Lūdzam Jūsu ierosinājumus un komentārus par nepieciešamajām izmaiņām līdz šī gada 10.februārim nosūtīt uz e-pastu: edgars.ikstens@floorball.lv.

 

Starptautiskā Florbola Federācija (IFF) uzsākusi darbu pie līdzšinējo florbola spēles noteikumu izmaiņām un uzlabojumiem, līdz ar to, darba grupu turpmāk veidos IFF Noteikumu un sacensību komiteja un eksperti no Čehijas, Zviedrijas, Somijas un Šveices, par darba grupas vadītāju iecelts Martins Volmheds (Martin Wolmhed).

IFF aprit 25 gadi


00logozals.jpg

Šodien aprit 25 gadi kopš Huskvarnā, Zviedrijā tikās Zviedrijas, Somijas un Šveices florbola  federācijas un dibināja Starpautisko Florbola Federāciju (IFF).

 

 „Federācijas lieliskais pieaugums ar 52 biedru asociācijām 25 gados ir liels sasniegums jebkuram komandu sporta veidam. IFF un tās biedri tiešām ir pierādījuši, ka virzās pareizā virzienā,” teica IFF prezidents Tomass Eriksona kungs.



„IFF jau ir izpildījusi vairākus mērķus, kas tikuši izvirzīti tās stratēģiskājā procesā pēdējo gadu laikā ar iespēju piedalīties multi-sportu pasākumā Master Spēlēs 2015.gadā. IFF vārdā, es velētos apsveikt visas IFF federācijas un florbolam piederīgos par viņu lielo darbu, lai attīstītu mūsu sporta veidu,” turpināja Eriksons.


IFF 25-tās jubilejas svinības notiks 2011.gada decembrī

IFF savu 25  gadu pastāvēšanas jubileju atzīmēs Sanktgallenā, Šveicē, 8. Sieviešu Pasaules Florbola Čempionāta laikā. Uz šo pasākumu tiks aicinātas IFF vēsturē nozīmīgākās personas.


IFF 25 gadu stūrakmeņi:


1985.gads Notiek pirmais starptautiskais mačs starp Zviedrijas un Somijas valstvienībām.  Spēlē notika Sollentunas pilsētā, Zviedrijā 28.septembrī.


1986. gada 12.aprīlī Husvarnā, Zviedrijā tiek nodibināts IFF.


1993. gads. Notiek Eiropas čempionvienību kauss Helsinkos, Somijā (sievietēm) un Stokholmā, Zviedrijā (vīriešiem).


1994. gads. Notiek pirmais Eiropas Čempionāts vīriešiem Helsinkos, Somijā.


1995. gads. Šveicē notiek Eiropas atklātais florbola čempionāts vīriešiem un sievietēm. Pirmo reizi piedalās komandas no citām valstīm, kas nav Eiropā. Piedalās komanda no Japānas.


1996. gads. Pirmais pasaules florbola čempionāts vīriešiem Zviedrijā. Tiek uzstādīts skatītāju rekords – finālu noskatās 15 106 cilvēku.


1997. gads. Pirmais PFČ sievietēm notiek Åland, Somijā. Notiek arī pirmā florbola kā sporta spēles demonstrācija Lahti Pasaules Spēlēs.


1998. gads. Tiek apstirpināta IFF materiālu novērtēšanas sistēma


2000. gads. IFF iegūst provozorisko dalību GAISF 


2001. Vācijā norisinās pirmais PFČ U-19 junioriem.


2002. gads. Tiek izspēlēts pirmais universitāšu pasaules florbola čempionāts vīriešiem Gēteborgā, Zviedrijā.


2003. IFF paraksta Pasaules Anti-Dopinga Aģentūras (WADA) anti-dopinga kodu.


2004. gads. Notiek pirmais U-19 PFČ sievietēm Tamperē, Somijā. IFF kļūst par pilntiesīgiem GAISF biedru.


2005. gads. Norisinās pirmais PFČ ārpus Eiropas kontinenta. Tas norisinās Singapūrā. Tiek izveidota Āzijas-Okeānijas Florbola Konfederācija. IFF birojs tiek pārcelts uz Helsinkiem, Somiju.


2006. gads. Sākas IFF Attīstības Programmas ieviešana.


2007. gads. Tiek ieviests jauns Starptautisko Notikumu Kalendārs.


2008. gads. IFF apstiprina nākošās desmitgades stratēģiju un saņem provizorisko Starptautiskās Olimpiskās Komitejas atzīšanu. Norisinās pirmais universitāšu čempionāts florbolā sievietēm Kuortanē un Seinäjoki, Somijā.


2010. gads. IFF apstiprina savu mārketinga stratēģiju ar zīmola saukli One World. One Ball. Floorball


2011. gads tiks organizēts TOP kluba sacensības – Čempionu Kauss.

Florbols strauji tuvojas iekļaušanai Olimpisko spēļu programmā


00logozals.jpg

Starptautiskās Olimpiskās Komitejas (SOK) valde 6.aprīļa sanāksmē nolēma Starptautiskās Olimpiskās Komitejas sesijai, kas norisināsies Durbānā no 2011. gada 6. līdz 9. jūlijam, ieteikt florbolu kā olimpisko sporta veidu,  piešķirot tam pilnu SOK atzīšanu.

 

2008. gada decembrī Starptautiskā Florbola Federācija (IFF) saņēma pagaidu SOK atzīšanu. Līdz ar to, IFF ir uzlabojusi savu darbību un attīstījusies, it īpaši ārpus Eiropas kontinenta, kas tika uzsvērts, kā viens no galvenajiem faktoriem, lai saņemtu pilnīgu SOK olimpisko atzīšanu.

 

 „Oficiālo lēmumu pieņems SOK kārtējā sesijā, kurā tiek pārtsāvētas visas SOK dalīborganizācijas. Kā mums ziņots, tad pastāv diezgan liela iespēja par šāda lēmuma pieņemšanu, jo attiecīgu priekšlikumu SOK valde jau ir iesniegusi. Šis ir ļoti nozīmīgs solis florbola attīstībai. Tagad tas mums dos iespēju sasniegt mērķi un kādu dienu pieteikt mūsu dalību Olimpiskajās spēlēs,” par jaunumiem bija priecīgs IFF prezidents Tomas Eriksons.

 

„Visticamāk, ka mūsu iespēja iekļūt Olimpisko spēļu programmā būs 2024. vai 2028. gadā, jo jau  šogad SOK lems par iespējamo sporta veidu iekļaušanu 2020.gadā gaidāmajā Olimiskajās spēlēs,” norādīja Eriksons.

 

SOK atzīšanas process

 

Process ir bijis ilgs, tā kā IFF jau 2003.gadā pieteicās SOK atzīšanai, bet, ņemot vērā izmaiņas SOK Hartā, mūsu pieteikums vēl nebija izskatīts. 2005.gadā IFF sāka SOK 50 projektu, lai tajā līdz 2008.gadam sasniegtu 50 valstu dalību vismaz no četriem kontinentiem.

 

SOK valdes lēmums nozīmē, ka mēs esam tajā pašā līmenī ar pārējām 31 SOK atzītajām Starptautiskajām Sporta Federācijām, līdz ar to tas nozīmē lielāku iespēju tikt iekļautai Olimpiskajās Spēlēs. Līdz ar pilna SOK atzinību, kas tiks apstiprināta SOK sesijā Durbānā, būs pozitīva ziņa mūsu dalībvalstīm, jo tad florbols tik tiešām tuvosimies olimpiskam statusam.

 

Saprotams ir tas, ka īstais darbs sāksies līdz ar oficiālo atzīšanu, jo, lai iekļautu florbolu Olimpiskājās Spēlēs, rādītāji, laika posmā no 2015. Līdz 2019. gadam, mūsu dalībvalstīs jāuzlabo gan kvalitatīvi, gan kvanitatīvi. Līdz tam laikam centīsimies palielināt komandu skaitu, kas piedalās Pasaules Čempionātā no 50 līdz 60 komandām, tādējādi nodoršinot iespējamību tikt iekļautiem Olimpiskajās Spēlēs 2024. vai 2028. gadā.

 

 „Tajā pašā laikā IFF strādās, lai iekļautu florbolu vairākās sporta sacensībās kā Universiāde, Pasaules Spēles, SEA spēles dienvidaustrumāzijā, kā arī Eiropas Jauntatnes Olimpiskajā Festivālā,” norādīja IFF ģenerālsekretārs Džons Liljelunds.

 

Papildus informācija atrodama SOK mājas lapā.

IFF piedāvā noskatīties PČ bronzas maču


1219096451.jpg

Starptautiskā florbola federācija piedāvā noskatīties aizvadītā gada nogalē notikušā Pasaules čempionāta spēli par 3.vietu.

 

Par trešo vietu pasaules čempionāta sacentās Čehijas un Šveices valstvienības, kurā pārākumu izrādīja Čehijas vīriešu izlase, pārspējot Šveices izlasi ar rezultātu 9:3 (0:0 4:2 5:1). 


Finālspēli iespējams noskatīties IFF mājas lapā vai arī tās jauniezveidotajā Youtube kanālā.


Tāpat IFF solījusies tuvākajā laikā šajā kanālā izvietot arī citu spēļu ierakstus no gan no iepriekšējiem pasaules florbola čempionātiem, gan Eiropas čempionkausa finālspēlēm.


Sadarbībā ar IFF, novēlam patīkamu skatīšanos!

IFF piedāvā atskatu uz PČ finālu


1219096451.jpg

Starptautiskā florbola federācija piedāvā noskatīties aizvadītā gada nogalē notikušā Pasaules čempionāta finālspēli.

 

Atgādinām, ka par atkārtotu pasaules čempionu kļuva Somijas vīriešu valsts izlase, kas finālspēlē tikās ar Zviedrijas izlasi, apspēlējot to ar pārliecinošu rezultātu 6:2.


Finālspēli iespējams noskatīties IFF mājas lapā vai arī tās jauniezveidotajā Youtube kanālā.