Latvieši no Prešovas atvadīsies ar spēli par 3. vietu

21.10.2018

img_343.jpg

Šodien Slovākijas pilsētā Prešovā noslēgsies Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrs florbolā. Pulksten 12.30 laukumā dosies Latvijas vīriešu izlase, lai spēlē par 3. vietu spēkotos ar Norvēģijas valstsvienību. Spēli būs iespējams skatīties interneta TV tiešraidē.

 

Latvijas izlase Sešu nāciju kausa izcīņas turnīru sāka ar apakšgrupas abām spēlēm, kas tika aizvadītas vienas dienas laikā. Vispirms mūsējie ar 6:5 pārspēja poļus, bet pēc tam ar 2:3 piekāpās norvēģiem. Apakšgrupas turnīra tabulā mūsējie ierindojās otrajā vietā, kvalificējoties pusfinālam. Pusfināla mačā, kas notika vakar vakarā, Latvijas florbolisti tikās ar mājiniekiem slovākiem. Astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām latvieši atradās vadībā ar 6:5, bet pretiniekiem izdevās panākt izlīdzinājumu, bet pēc tam arī svinēt uzvaru pēcspēles metienos – 7:6. Latviešu šīsdienas pretinieki norvēģi apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu, jo uzvarēja ne tikai mūsējos, bet arī poļus, ko sagrāva ar 11:1. Pusfinālā Norvēģijas izlase tikās ar vāciešiem, kuri ātri vien izvirzījās vadībā ar 4:0. Pēdējā periodā norvēģi spēja pārņemt vadību (6:5), tomēr mača galotni veiksmīgāk aizvadīja Vācijas izlase, kas svinēja uzvaru jau pamatlaikā – 8:7.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Rolands Kovaļevskis, kurš pirms pusfināla bija turnīra rezultatīvāka spēlētāja godā, tagad ar 7 (3+4) punktiem atkāpies uz trešo pozīciju. Otrs rezultatīvākais Latvijas izlasē ir Edžus Ceriņš – 3 (2+1) punkti. Vārtsargu konkurencē otro vietu šobrīd ieņem Ivars Dišereits, kurš atvairījis 86,36 % pretinieku metienu. Dišereits mūsu valstsvienības vārtus līdz šim sargājis tikai vienā spēlē – pret norvēģiem. Visdrīzāk tieši viņš vārtos dosies arī šīsdienas mačā.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki vadītās valstsvienības modelī vislielākā pārstāvniecība ir no Latvijas čempionvienības "Betsafe Oxdog Ulbroka" – četri spēlētāji. Pa trim florbolistiem izsaukti no komandām "Lekrings" (Cēsis) un "Lielvārde/Fat Pipe", pa diviem – no Kocēnu "Rubenes", Stalbes "Pārgaujas" un "Talsu NSS/Krauzera", bet pa vienam no Liepājas kluba "Kurši/Ekovalis" "un Ķekavas".

 

Latvijas vīriešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Ingars Matisons

U

Rubene

2.

Morics Krūmiņš

A

Nokian KrP (Somija)

3.

Edžus Ceriņš

U

Betsafe Ulbroka Oxdog

4.

Jānis Rajeckis

A

Lekrings

5.

Atis Blinds

U

Betsafe Ulbroka Oxdog

6.

Aleksandrs Abramovs

U

Lekrings

7.

Gvido Lauga

U

SK Pārgauja

8.

Toms Bitmanis

U

Talsu NSS/Krauzers

9.

Klāvs Jansons

U

Ķekava

10.

Juris Gribusts

U

Lielvārde/Fat Pipe

11.

Atis Stepāns

U

Rubene

12.

Toms Akmeņlauks

U

Lielvārde/Fat Pipe

13.

Artis Raitums

U

Talsu NSS/Krauzers

14.

Pēteris Trekše

U

Lekrings

15.

Andris Rajeckis

U

Floorball Thurgau (Šveice)

16.

Artūrs Jurševskis

A

SK Pārgauja

17.

Jānis Salcevičs

V

Lielvārde/Fat Pipe

18.

Mihails Kostusevs

U

Kurši/Ekovalis

19.

Rolands Kovaļevskis

U

Betsafe Oxdog Ulbroka

20.

Ivars Dišereits

V

Betsafe Oxdog Ulbroka

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki

Treneris: Pertu Kitehonka

Treneris: Ingus Laiviņš

Fiziskās sagatavotības treneris: Ivars Čākurs

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS