Latviešiem sāpīgs zaudējums "bullīšos", rīt par 3. vietu - pret norvēģiem

20.10.2018

img_3943.jpg

Slovākijas pilsētā Prešovā notiekošā Sešu nāciju kausa izcīņas turnīra florbolā pusfinālā ļoti sāpīgu zaudējumu piedzīvoja Latvijas vīriešu izlase, kas šovakar astoņas (!) sekundes pirms pamatlaika beigām izlaida uzvaru pār mājiniekiem slovākiem, bet pēc tam piekāpās viņiem pēcspēles metienos - 6:7. Turnīru mūsu florbolisti noslēgs rīt, mačā par trešo vietu tiekoties ar Norvēģijas valstsvienību.

 

Pusfināla maču pret slovākiem latvieši sāka vareni, jau pirmo septiņu minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 2:0. Pa golam iemeta Gvido Lauga un Pēteris Trekše. Mājinieki gan ātri atguvās un atbildēja ar trim vārtu guvumiem pēc kārtas, vadības grožus pārņemot savās rokās – 3:2. Otrajā trešdaļā fiskēts tikai viens vārtu guvums, bet arī tas Slovākijas izlases kontā – 2:4. Pēdējā perioda sākumā laukuma saimnieki ieguva jau triju vārtu pārsvaru – 2:5. Nonākuši tik it kā bezcerīgā situācijā, latvieši burtiski pamodās un sāka gūt vienus vārtus pēc otriem, līdz 54.minūtē jau izvirzījās vadībā ar 6:5. Pa golam iemeta Edžus Ceriņš, Artis Raitums, Morics Krūmiņš un Jānis Rajeckis. Atlikušajā laikā mūsējie prasmīgi kontrolēja bumbiņu, varēja jau cerēt, ka izdosies uzvarēt. Pēdējā minūtē, kad slovāki jau bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, mūsu vārtsargs Jānis Salcevičs neredzēja tālu metienu – pretiniekiem tikai astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām izdevās atjainot neizšķirtu rezultātu – 6:6.

 

Pēcspēles metienu sērijā par vieniem vārtiem vairāk guva pretinieki. Salcevičs atvairīja divus no pieciem raidījumiem, bet no mūsējiem vārtus guva Rolands Kovaļevskis un Artis Raitums. Slovāki varēja svinēt laimīgu uzvaru ar 7:6 un iekļūšanu finālā. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Morics Krūmiņš, kuram šajā mačā 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Latviešiem Prešovā atlikusi vēl tikai viena spēlē – rīt mačā par 3.vietu mūsējie spēkosies ar Norvēģijas valstsvienību.

 

Sešu nāciju kauss, Prešova, 20.10.2018.

Latvijas izlase – Slovākijas izlase 6:7 PS (2:3, 0:1, 4:2, 0:1)

Rezultatīvākie: Morics Krūmiņš 2 (1+1), Pēteris Trekše 1 (1+0), Edžus Ceriņš 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Artis Raitums 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (1+0), Rolands Kovaļevskis 1 (0+1), Toms Bitmanis 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (0+1), Klāvs Jansons 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS