"Ķekava" atstāj "sausā" Igaunijas izlasi

20.10.2018

kekava_18visas.jpg

ELVI florbola līgā sievietēm ceturto uzvaru četrās spēlēs guvusi FK "Ķekava", kas šodien Tartu ar 7:0 sakāva Igaunijas izlasi, sagādājot tai pirmo zaudējumu. Par labāko spēlētāju Ķekavas komandas sastāvā tika atzīta Linda Dadajeva, kura ar 5 (3+2) punktiem bija rezultatīvākā.

 

FK "Ķekava", kas pagājuša pavasarī palika ārpus godalgotā trijnieka, jauno turnīru bija sākusi vareni, izcīnot trīs panākumus trijos mačos. Ķekavietes viesos pieveica gan čempioni "Rubeni" (3:1), gan vicečempioni "NND Rīga" (4:2), bet savā laukumā ar 22:5 sakāva Cēsu "Lekringu". Igaunijas sieviešu izlase Latvijas čempionātā spēlē jau otro sezonu, piedaloties tikai regulārajā turnīrā. Šoruden igaunietes sāka ar divām ļoti pārliecinošām uzvarām, savā laukumā ar 15:2 sakaujot "Lekringu", bet komandu "Ķekavas Bulldogs" – ar 20:3. Divās nākamajās spēlēs, kas tika aizvadītas Latvijā, Igaunijas izlasei klājās ievērojami smagāk – Kocēnos igaunietes tikai pamatlaika pēdējās desmit minūtēs spēja likvidēt triju vārtu deficītu, kā arī gūt uzvaras vārtus – 8:7. Arī mačā pret "NND Rīga" viņas bija iedzinēju lomā, bet paspēja atjaunot neizšķirtu un svinēt uzvaru pēcspēles metienos – 4:3. Pirmais punkts gan tika pazaudēts.

 

Šodien Tartu notikušajā mačā starp abām turnīra tabulas līkderēm rezultāts nemainījās septiņas minūtes, bet tad bumbiņu igauniešu vārtos raidīja ķekaviete Agnese Broliša – 1:0. Līdz pirmajam pārtraukumam Linda Dadajeva "Ķekavas" pārsvaru jau dubultoja – 2:0. Otrajā trešdaļā ķekavietes guva vēl divus vārtus (4:0), bet visā mačā svinēja negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 7:0.

 

Ķekavas komandas vārtus neskartus nosargāja Kristīne Kirilova, kura 38:44 minūtēs atvairīja visus 14 pretinieču metienus, un Barbara Rabčevska, kura 20 minūšu laikā tika galā ar visiem 11 igauniešu raidījumiem. Labākās spēlētājas balvu saņēma Linda Dadajeva, kura ar 5 (3+2) punktiem bija rezultatīvākā, divi goli Ievas Bušmanes kontā. Pēc šīs uzvaras Ķekavas komandai jau 12 punktu, bet joprojām 2.vieta, jo pirmajā vieta ar 14 punktiem atrodas Igaunijas izlase, kas aizvadījusi par vienu spēli vairāk.

 

Igaunijas izlase – FK "Ķekava" 0:7 (0:2, 0:2, 0:3)

Metienu attiecība:

23:27 (6:8, 6:7, 11:12)

Rezultatīvākās:

FK "Ķekava" – Linda Dadajeva 5 (3+2), Ieva Bušmane 2 (2+0), Alīna Logina 2 (0+2), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (0+2), Katrīna Kate Fībiga 1 (1+0), Agnese Broliša 1 (1+0), Rita Rancāne 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS