"Arēnā Rīga" latvieši pret slovākiem, pirms tam - divas pusfināla cīņas

10.12.2016

izlase_pirms.jpg

Šovakar pulksten 19.30 Latvijas vīriešu florbola izlase ar cīņu pret Slovākijas valstsvienību par 9. vietu noslēgs savu dalību pasaules čempionātā, kas pirmo reizi norisinās mūsu galvaspilsētā - "Arēnā Rīga". Pirms tam tiks aizvadītas divas pusfināla cīņas - pulksten 12.45 zviedri krustos nūjas ar šveiciešiem, bet pulksten 16.30 - somi ar čehiem.

 

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāka ar diviem zaudējumiem - atklāšanas mačā mūsējie uzteicamā cīņā ar 2:7 piekāpās astoņkārtējiem pasaules čempioniem zviedriem, bet nākamajā vakarā ar 3:9 atzina pašreizējo bronzas medaļnieku čehu pārākumu. Apakšgrupas pēdējā spēlē, krustojot nūjas ar saviem visu laiku principiālākajiem konkurentiem norvēģiem, latvieši lielāko daļu mača laika atradās vadībā, bet spēles pēdējā minūtē, nomainot savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, pretiniekiem izdevās izraut neizšķirtu - 5:5. Līdz ar to mūsu valstsvienība savā grupā ieņēma pēdējo vietu un izslēgšanas spēles sāka ar astotdaļfināla kārtu, kurā dramatiskā cīņā ar 5:6 pēcspēles metienos atzina dāņu pārākumu, pirmo reizi pēdējo 16 gadu laikā izkrītot no TOP-8 valstu loka. Miniturnīru par 9. vietu pasaulē latvieši sāka aizvakar, kad pārliecinoši ar 11:1 apspēlēja kanādiešus.

 

Slovākijas florbolistiem grupu turnīrā bija ievērojami zemākas klases pretinieki. Slovāki šo pasaules čempionātu sāka ar principiālu uzvaru pār poļiem (6:4), ar 12:2 sakāva austrāliešus, bet mačā par pirmo vietu apakšgrupā ar 2:5 atzina dāņu pārākumu. Astotdaļfināla spēlē Slovākijas izlase līdz pēdējam brīdim turēja sasprindzinājumā norvēģus, kam piekāpās ar vienu vārtu starpību - 3:4, bet pirmajā spēlē par 9. - 12. vietu ar 7:3 uzvarēja ASV florbolistus.

SF
JUGLASCIEMS