Latvijas izlase trešo reizi uzkāpj uz tā paša "grābekļa"

10.12.2016

blinds_beidz.jpg

Ar zaudējumu pagarinājumā savās mājās notiekošo pasaules čempionātu florbolā noslēgusi Latvijas vīriešu izlase, kas trešo reizi pēdējo četru spēļu laikā cīņas galotnē izsēja pāris vārtu pārsvaru. Šoreiz latvieši mačā par 9.vietu ar 5:6 atzina slovāku pārākumu, turnīra kopvērtējumā ierindojoties vien 10.vietā.

 

Jau apakšgrupas pēdējā spēlē Latvijas valstsvienība vēl desmit minūtes pirms mača beigām atradās vadībā ar 5:3, tomēr pretiniekiem izdevās panākt neizšķirtu (5:5), kas viņiem ļāva ieņemt augstāku vietu. Astotdaļfināla cīņā ar dāņiem latvieši pēdējo periodu sāka ar triju vārtu handikapu (5:2), taču arī tas tika izsēts - pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (5:5), bet papildlaikā ar 6:5 triumfēja dāņi, liedzot mūsu vīriešu izlasei pirmo reizi pēdējo 16 gadu laikā iekļūt pasaules astoņu labāko vienību skaitā. Miniturnīru par 9. - 12.vietu pasaulē mājinieku izlase sāka ar graujošu uzvaru pār kanādiešiem (11:1), bet šovakar "Arēnā Rīga" aizvadīja savu šī turnīra pēdējo cīņu, spēkojoties ar Slovākijas florbolistiem par devīto pozīciju.

 

Pirmie vārti šajā mačā tika gūti tikai 15.minūtē, bet uzgavilēt varēja Latvijas izlases fanu pulks, jo bumbiņu pārķēra mūsu valstsvienības uzbrucējs Gints Klēģers, kurš izskrēja viens pret vienu ar pretinieku vārtsargu un pārspēja viņu - 1:0. Otrā perioda sākumā, kad latvieši ieguva skaitlisko vairākumu, viņiem, lai to izmantotu, vajadzēja tikai divas sekundes - pēc Andra Rajecka piespēles nekļūdīgi meta Morics Krūmiņš - 2:0. Cīņas turpinājumā pretiniekiem izdevās panākt neizšķirtu (2:2), bet otrajai trešdaļai skaistu punktu ar tālu un ļoti precīzu metienu pielika šīsdienas jubilārs Kārlis Bulāns - 3:2.

 

45.minūtē bumbiņu pārtvēra Andris Rajeckis, kurš atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 4:2. Slovāki ātri vien atbildēja ar vēl vienu precīzu metienu (3:4), bet 48.minūtē pēc Toma Akmeņlauka piespēles bumbiņu pretinieku vārtos no gaisa ietrieca Gints Klēģers - 5:3. Kā izrādījās, tad tas bija latviešu pēdējais vārtu guvums šajā čempionātā, bet slovāki 54. un 57.minūtē iemeta vēl pa golam, panākot izlīdzinājumu (5:5), bet papildlaikā 2.minūtē viņi varēja uzgavilēt pa īstam, jo jau sesto reizi pārspēja Latvijas izlases vārtsargu Jāni Salceviču, svinot panākumu ar 6:5 un 9.vietas izcīnīšanu. Latvijas vīriešu izlasei jāsamierinās ar savu visu laiku sliktāko rezultātu - tikai 10.pozīcija pasaulē.

 

Par labāko spēlētāju šajā mačā tika atzīts Gints Klēģers, kurš ar diviem goliem bija arī rezultatīvākais. Visā turnīrā starp Latvijas izlases spēlētājiem ar punktu gūšanu vislabāk veicās Artim Raitumam, kurš sešos mačos iemeta sešus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvais piespēles. Toma Akmeņlauka kontā 7 (4+3) punkti. No abiem mūsu vārtsargiem labāki rādītāji ir Jānim Salcevičam - 82.55% atvairītu metienu

 

Rīt, 11.decembrī, "Arēnā Rīga" ar četrām spēlēm noslēgsies vienpadsmitais pasaules čempionāts florbolā vīriešiem. Pulksten 9.00 par 7.vietu cīnīsies Igaunijas un Vācijas izlases, pulksten 12.00 piekto pozīciju sadalīs dāņi un norvēģi, pulksten 14.45 laukumā dosies šveicieši un čehi, lai pacīnītos par bronzas medaļām, bet pulksten 17.40 sāksies lielais finālmačs starp Zviedrijas un Somijas izlasēm.

SF
JUGLASCIEMS