Regulārais turnīrs noslēdzas ar "Tornado Titans/CF Liepāja" uzvaru

07.02.2024

53463477575_791c1c4ec4_k.jpg

4. februārī ar septīto posmu un astoņiem mačiem noslēdzies Liepājas čempionāta florbolā regulārais turnīrs, par kura uzvarētājiem kļuva "Tornado Titans/CF Liepāja". Izslēgšanas spēles jeb ceturtdaļfināla kārtas cīņas sāksies 18. februārī.

 

Līdz pat noslēdzošajam posmam nebija atrisināti daudzi jautājumi par komandu izvietojumu noslēguma tabulā, tāpēc daudzām komandām pamatturnīra izskaņa bija būtiska, lai iespējami paceltos tabulā un iegūtu relatīvi ērtākus pretiniekus izslēgšanas spēlēs.
 
Jau pašā rīta agrumā "Dunalkas" un "Priekules" duelī varēja izšķirties ceturtās vietas liktenis. Jau pirmajā puslaikā priekulnieki parādīja cīņassparu un panāca 3:0 vadību. Spēles 27. minūtē Dunalkas florbolisti vienus vārtus atguva, tomēr ar to bija par maz, lai reāli apdraudētu pretinieku uzvaru. Atskanot beigu sirēnai, "Priekule" svinēja panākumu ar 5:1. Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Valdis Bārtnieks un Ralfs Grīnbergs.
 
Savā otrajā mačā Priekules puiši spēkojās ar Florbola sporta skolas komandu. Uzvaras gadījumā priekulnieki varēja nodrošināt ceturto vietu, bet "FK Kurši FSS" bija citi plāni. Jaunieši jau no pirmajām minūtēm kontrolēja notikumus laukumā un spēli aizvadīja bez lieliem kritumiem, svinot uzvaru 5:2. FSS rindās ar diviem vārtiem atzīmējās Emīls Ronis un Ričards Sudints.
 
Dienas trešajā mačā laukumā tikās turnīra galvenie favorīti "Tornado Titans/CF Liepāja" un "Liepājas Karaļi". Titāni jau no pirmajām minūtēm dominēja laukumā, un pēc spēles tablo vēstīja par pārliecinošu 12:2 uzvaru. Trīs vārti jeb "hat-trick" Uģa Savicka un Mihaila Kostuseva kontā, bet ar sešiem (1+5) punktiem izcēlās turnīra rezultatīvākais spēlētājs Edžus Bunka.
 
Bija pienākusi kārta "Dunalkas" otrajam mačam. Tajā viņi laukumā tikās ar pastarīšiem "Kuršu vecākiem". Pirmajā puslaikā Vecāki vēl spēja turēties pretī, tomēr spēku visām 40 minūtēm bija par maz, tāpēc dunalcnieki tabulā ierakstīja drošu uzvaru ar 9:1. Mača skaļākās emocijas izraisīja Montas Grudulas vārti "Kuršu vecāku" labā, bet pretējā pusē atkal lielisks ar četriem vārtiem bija Kristers Skroderēns, kurš iepriekš saņēma posma labākā spēlētāja balvu.
 
Viena no turnīra aizraujošākajām cīņām notika starp "Torando Titans/CF Liepāja" un "FK Kurši FSS". Lai arī jaunieši vairs nevarēja apdraudēt Titānu uzvaru regulājarā turnīrā, tomēr viņiem spēle nozīmēja iespēju nosargāt otro vietu turnīra tabulā, nepalaižot priekšā "BEL CIBO/MBR". Abas komandas spēli iesāka ar lielu azartu un aizrautību. Vispirms Bunka panāca 2:0 vadību, bet līdz pārtraukumam Florbola sporta skola panāca izlīdzinājumu. Pēc puslaika pārtraukuma "Torando Titans/CF Liepāja" atkal ātri atgrieza divu vārtu pārsvaru, bet "FK Kurši FSS" neatslāba un turpināja pakaļdzīšanos. Roņa vārti 34. minūtē starpību sadeldēja līdz minimumam. Pēdējās minūtēs FSS florbolisti vairākkārt bīstami apdraudēja oponentu vārtus, tomēr Edgars Rimarenko spēja nosargāt vārtus neskartus.
 
Arī nākamā turnīra spēle bija ar augstām likmēm. "Liepājas Karaļiem" šis mačs daudz neizteica, tikmēr "Aver/Liels Auto" uzvara varētu ļaut turpināt cīņu par ceturto vietu noslēguma tabulā. Abas komandas bija noskaņojušās kaujinieciski un nebija gatavas neko dāvināt pretiniekiem. Spēles ievadā vadībā izvirzījās Karaļi. Tuvojoties puslaika noslēgumam "Aver/Liels Auto" izlīdzināja rezultātu, bet "Liepājas Karaļi" ātri vien atguva vadību. Otrajā puslaikā Reinis Priedītis ar saviem otrajiem vārtiem pārsvaru dubultoja. Mazliet vairāk kā 10 minūtes līdz mača beigām Endijs Butāns rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet atkal Karaļi atbildēja ar Andra Gulbja otrajiem vārtiem šajā cīņā. Liels Auto neatlaidīgi cīnījās līdz pat pēdējām sekundēm, tomēr tik ļoti vajadzīgo uzvaru izcīnīt nebija pa spēkam.
 
Dienas izskaņā laukumā devās "BEL CIBO/MBR", kuriem bija nepieciešamas divas uzvaras, lai apsteigtu "FK Kurši FSS" cīņā par otro vietu. Pirmajā no cīņām ar 9:2 viegli tika pārspēti "Kuršu vecāki". Ļoti karsts bija komandas uzbrucējs un pagājušā gada turnīra labākais uzbrucējs Nauris Lazdāns, kuram seši vārtu guvumi.
 
Otrajā mačā BEL CIBO pretī stājās allaž nepiekāpīgie "Aver/Liels Auto". Cīņas ievadā "BEL CIBO/MBR" ātri izvirzījās vadībā ar 3:0, bet līdz puslaika pārtraukumam saglabāja drošu vadību ar 5:2. Arī pēc pauzes Liels Auto sparīgi spēkojās, tomēr ar viņu centieniem nebija gana, lai apturētu pērnā gada uzvarētājus. Beigu rezultāts 10:5.
 
Noskaidroti PLAY-OFF ceturtdaļfinālu pāri
 
Ar 28 punktiem 14 mačos par regulārā turnīra uzvarētājiem kļuva "Tornado Titans/CF Liepāja", kas pirmajā izslēgšanas spēļu turnīra kārtā tiksies ar pastarīti "Kuršu vecāki", kuri visas sezonas garumā tomēr punktus izcīnīt nespēja. Pēc veiksmīgā pēdējā posma "BEL CIBO/MBR" pakāpās uz otro vietu, pirmajā kārtā saņemot septīto spēcīgāko komandu "Liepājas Karaļi". Zaudējums pret pamatturnīra uzvarētājiem uz trešo vietu atbīdīja "FK Kurši FSS" komandu, kuri play-off turnīru sāks pret neparocīgo "Aver/Liels Auto". Kā noslēdzošais pāris būs "Priekules" duelis pret "Dunalku".
 
Ceturtdaļfināli sāksies 18. februārī ar pirmajām no divām savstarpējām spēlēm. Pāra uzvarētāji tiek noteikti divu spēļu rezultātā.
 
Liepājas 26. čempionātu florbolā ar Liepājas valstspilsētas atbalstu rīko Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".
 
Informāciju sagatavoja: Normunds Krūmiņš, 
turnīra organizators
JUGLASCIEMS