Liepājas čempionātā florbolā sāk iezīmēties labāko trijnieks

14.11.2023

1699860118_l.jpg

Sestdien, Lāčplēša dienā, LOC Manēžā tika aizvadīts Liepājas čempionāta florbolā trešais posms, kas vēstīja par pirmā apļa noslēguma tuvošanos. Pamazām komandas izkārtojas turnīra tabulā, iezīmējot labāko trijnieku.

 

Pēc sestdienas cīņām komandas aizvadījušas nu jau pa sešām spēlē, bet jau nākamajā posmā, kas gaidāms jau 3. decembrī, noslēgsies regulārā čempionāta pirmais aplis un vienlaikus tiks uzsākts jau otrais. Joprojām bez zaudētiem punktiem turnīru aizvada "Tornado Titans/CF Liepāja", bet tuvākie sekotājus "BEL CIBO/MBR" un "FK Kurši FSS" citu no citas šķir viena uzvara.

 

Lāčplēša dienas posma rīta spēles ar divām uzvarām iesāka "BEL CIBO/MBR". Vispirms itin viegli ar 8:2 pārspēta "Priekule", kur ar "hat-trick" izcēlās otrā posma vērtīgākais spēlētājs R.Eglītis. Otro maču pret "Liepājas Karaļiem" viņi iesāka ar 3:1 vadību, bet mača 33. minūtē Karaļi pakutināja nervus, pietuvojoties līdz 3:4. Izskaņā gan K.Matuka un M.Butāna vārti nokārtoja drošu uzvaru ar 6:3.

 

Tāpat pie divām uzvarām trešajā posmā tika "FK Kurši FSS". Iesākumā Florbola sporta skolas audzēkņi ar 5:2 otro neveiksmi posmā sagādāja Priekules florbolistiem. Uzvarā ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās komandas jaunpienācējs M.J.Jansons. Vēlāk pērnās sezonas ceturtdaļfināla atkārtojumā Kurši tikās ar "Dunalku". Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja dunalcnieki, tomēr vēlāk izrādījās, ka tie bija viņu vienīgie vārti šajā mačā, turpretī "FK Kurši FSS" atbildēja ar trīs vārtiem katrā no puslaikiem, svinot pelnītu uzvaru ar 6:1. Ar 3 (2+1) punktiem šajā mačā izcēlās duets - M.Pusaudzis un R.Stenders.

 

Dienas aizraujošāko maču sagādāja "Liepājas Karaļi" un "Aver/Liels Auto". Vispirms K.Nīmanis ar diviem vārtiem vadībā izvirzīja Liels Auto, pēc tam Karaļi atbildēja ar trīs vārtiem, bet puslaika pēdējā minūtē Ē.Gūtmanis panāca izlīdzinājumu - 3:3. Pēc pārtraukuma sekmīgāk laukumā darbojās "Liepājas Karaļi", kuri panāca divu vārtu vadību, taču Nīmanis ar saviem trešajiem vārtiem rezultāta starpību sadeldēja līdz minimumam. Trīs minūtes pirms mača beigām A.Kozlovs atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo, bet ar to intriga tikai turpināja uzplaukumu. Pašā mača izskaņā "Liepājas Karaļiem" bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā un tādējādi izraut uzvaru, taču nesekmīgi. Pēcspēles metienu sērijā teicami darbojās abu komandu vārtsargu, tomēr par mača varoni kļuva jau vairākkārt piesauktais K.Nīmanis, ar precīzu "bullīti" atnesot "Aver/Liels Auto" uzvaru. Pēc dramatiskās pirmās cīņas Liels Auto turpinājumā gaidīja "Kuršu vecāku" pārbaudījums. Jau no pirmajām minūtēm "Aver/Liels Auto" demonstrēja pārliecinošāku sniegumu, kas vainagojās ar graujošu panākumu 13:0. Arī otrajā mačā uzvarētājiem rezultatīvākais ar 7 (6+1) punktiem bija K.Nīmanis, bet ar četriem vārtiem izcēlās A.Kozlovs.

 

Vakara noslēdzošajos mačos laukumā devās turnīra galvenie favorīti "Tornado Titans/CF Liepāja". Jau pirmajā puslaikā Titāni praktiski nokārtoja uzvaru pret "Dunalku", izvirzoties vadībā ar 6:1. Turpinājumā spēle mazliet izlīdzinājās, tomēr divus punktus par 13:5 uzvaru tabulā ierakstīja "Tornadi Titans/CF Liepāja". Uzvarētāju rindās ar 6 punktiem rezultatīvākais bija K.Ošs-Ervics. Liepājas čempionāta trešais posms izskanēja ar tabulas pretpolu tikšanos - Titāni spēkojās ar "Kuršu vecākiem". Abas komandas spēlēja ļoti atraisīti, tomēr pirmās 20 minūtes noslēdzās salīdzinoši mazrezultatīvi, bet bez pārsteigumiem - 4:1. Otrajā puslaikā "Tornado Titans/CF Liepāja" ieskrējās un beigās svinēja dominējošu uzvaru ar 15:1. Uzvarētāju labā ar 11 (7+4) rezultativitātes punktiem izcēlās uzbrucējs E.Bunka, kurš kļuvis par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

 

Pēc trīs posmiem un sešām aizvadītām spēlēm ar maksimālajiem 12 punktiem vadībā atrodas "Tornado Titans/CF Liepāja", vienas uzvaras attālumā aiz viņiem seko "BEL CIBO/MBR", bet "FK Kurši FSS" ar 8 punktiem ierindojušies trešajā vietā. Aiz labāko trijnieka ar 6 punktiem seko "Priekule" un "Aver/Liels Auto", bet par punktu mazāk ir "Liepājas Karaļiem". Sezonas ievadā savas spēles meklējumos ar 3 izcīnītajiem punktiem ir "Dunalka", bet "Kuršu vecāki" patreiz nav spējuši nopietni pacīnīties par punktiem. Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī ar 28 punktiem ir Edžus Bunka, bet viņam ar 24 punktiem seko divi "Tornado Titans/CF Liepāja" komandas biedri - Kristaps Ošs-Ervics un Mihails Kostusevs. Tikmēr vārtsargu konkurencē ar nevainojamu sniegumu 40 minūšu garumā un 100% atvairīto metienu ir "Dunalkas" vārtu vīrs Edargs Laugaris.

 

II posma vērtīgākais spēlētājs - R.Eglītis

Šajā sezonā Liepājas čempionātā pēc katra posma tiek izcelts un ar balvu sveikts iepriekšējā posma vērtīgākais spēlētājs, kurš saņem dāvanu kārti FK Kurši oficiālajā veikalā florbola ražotāja FAT PIPE inventāra iegādei. Par Liepājas čempionāta 2. posma vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "BEL CIBO/MBR" aizsargs Renārs Eglītis, kurš iepriekšējā posmā kaldināja komandas divas uzvaras ar 8 (6+2) rezultativitātes punktiem, sekmējot uzvaras spraigās cīņās pret "Dunalku" un "Aver/Liels Auto". Liepājas 26. čempionātu florbolā ar Liepājas valstspilsētas atbalstu rīko Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".

 

Foto: Ilze Kupce

 

Informāciju sagatavoja:

Normunds Krūmiņš


JUGLASCIEMS