Vīriešu izlase aizvadīs treniņnometni Liepājā

02.07.2020

img_8227.jpg

Šodien Liepājā uz triju dienu treniņnometni pulcējās Latvijas vīriešu izlases kandidāti, kuri valstsvienības galvenā trenera Arto Rīhimeki vadībā turpina gatavošanos 2020. gada pasaules čempionāta finālturnīram.

 

Rīhimeki uz treniņnometni uzaicinājis 23 florbolistus - trīs vārtsargus un 20 laukuma spēlētājus. Vislielākā pārstāvniecība ir no pārtrauktās ELVI florbola līgas regulārās sezonas spēcīgākajām vienībām "Lekrings" un "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" - četri spēlētāji. Pa trim florbolistiem pārstāv valsts čempionvienību "Lielvārde/Fat Pipe" un "Talsu NSS/Krauzers", bet pa vienam - Stalbes SK "Pārgauja", "Ķekava", "Irlava/Avant" un Liepājas "Kurši/Ekovalis". Vēl pieci uz izlasi uzaicinātie ir mūsu Somijā spēlējošie "leģionāri" - Morics Krūmiņš (Noakian KrP, F-liiga), Jānis Ragovskis, Ralfs Orste (abi LaSB, F-liiga), Pēteris Trekše un Klāvs Jansons (abi "Koovee", Divaari).

 

Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki Latvijā ieradās jau 1.jūlijā un pirms nometnes aizvadīja individuālas pārrunas ar kandidātiem. Liepājas Olimpiskā centra mājīgajās telpās mūsu florbolisti darbosies no 2. līdz 4. jūlijam, trenējoties divas reizes dienā.

 

Latvijas vīriešu izlases kandidātu sastāvs: 

 

Spēlētājs Pozīcija Komanda
JĀNIS RAJECKIS   LEKRINGS
ARMANDS SAVINS   LIELVĀRDE/FATPIPE
TOMS AKMEŅLAUKS   KURŠI/EKOVALIS
ANDRIS RAJECKIS   LEKRINGS
MORICS KRŪMIŅŠ   NOKIAN KRP (SOMIJA)
ARTIS RAITUMS   TALSU NSS/KRAUZERS
PĒTERIS TREKŠE   KOOVEE (SOMIJA)
TOMS BITMANIS   TALSU NSS/KRAUZERS
ROLANDS KOVAĻEVSKIS   LATVIJAS HIPOTĒKA/OXDOG ULBROKA
JĀNIS RAGOVSKIS   LASB (SOMIJA)
KĀRLIS PETROVSKIS   LATVIJAS HIPOTĒKA/OXDOG ULBROKA
JĀNIS SALCEVIČS V LIELVĀRDE/FATPIPE
VALTERS KASJAŅENKO V TALSU NSS/KRAUZERS
EDGARS PURIŅŠ   SK PĀRGAUJA
IVARS DIŠEREITS V LATVIJAS HIPOTĒKA/OXDOG ULBROKA
KEVINS ŠMITS   LEKRINGS
KLĀVS JANSONS   KOOVEE (SOMIJA)
KRISTAPS KAZLOVSKIS   IRLAVA/AVANT
MATĪSS MOROZOVS   LATVIJAS HIPOTĒKA/OXDOG ULBROKA
NIKS BLUMFELDS   LIELVĀRDE/FATPIPE
RALFS ORSTE   LASB (SOMIJA)
TOMS RĪSMANIS   LEKRINGS
RENĀTS DEGINS   ĶEKAVA

 

Galvenais treneris: Arto Rīhimeki
Treneris: Tēmu Variss
Treneris: Ingus Laiviņš
Vārtsargu treneris: Andis Blinds
Fizioterapeite: Rūta Cibule
Fizioterapeits: Kārlis Vitkovskis 
Menedžere: Santa Olijare

 

Treniņnometne Liepājā ir kārtējais gatavošanās posms 2020. gada pasaules čempionāta finālturnīram, kura norise no 4. līdz 12. decembrim plānota Somijas galvaspilsētā Helsinkos. Šeit gan korekcijas vēl var ieviest pasaulē joprojām valdošā pandēmija un galīgo lēmumu par čempionāta norisi iepriekš noteiktajos datumos Starptautiskā florbola federācija pieņems līdz septembra beigām.

 

Pirms finālturnīra izlasei plānotas vēl vairākas kopā sanākšanas. Augusta otrajā pusē iespējama dalība tradicionālajā pirmssezonas pārbaudes turnīrā "Latvian Open", uz kuru pēdējos gados regulāri ierodas arī vairākas pasaules spēcīgākās klubu komandas no florbola lielvalstīm. Septembra starptautiskajā logā Liepājā notiks četru nāciju turnīrs, kurā spēkosimies ar Somijas U23, Šveices U23 un Zviedrijas U23 (ja atļaus ceļošanas ierobežojumi) vai Vācijas valstsvienībām, bet nākamajā logā, iespējams, tiks aizvadītas vairākas pārbaudes spēles Somijā.

 

Latvijas vīriešu izlase pasaules čempionāta finālturnīram kvalificējās izcīnot otro vietu Eiropas zonas trešās kvalifikācijas grupas turnīrā, kas janvāra beigās un februāra sākumā norisinājās Liepājā. Apakšgrupas spēlēs mūsu florbolisti pieveica Franciju (17:0), Austriju (10:1) un Vāciju (6:1), bet cīņā par pirmo vietu piekāpās favorītiem čehiem (3:5).

 

Finālturnīrā Latvijas valstsvienība iedalīta A apakšgrupā - kopā ar pasaules čempioniem somiem, vicečempioniem zviedriem un dāņiem (7.vieta pasaules rangā). Pēc patreiz spēkā esošā kalendāra turnīru sāksim 4.decembrī ar spēli pret Zviedriju, 5.decembrī spēkosimies ar Dāniju, bet grupu turnīra fāzi noslēgsim 7. decembrī krustojot nūjas ar mājinieci Somiju.

SF
JUGLASCIEMS