Latvija otro reizi pēc kārtas finālturnīru sāks pret čehietēm

01.12.2017

izlase_2017.jpg

Šodien pulksten 16.15 (pēc Latvijas laika) ar spēli pret Čehijas valstsvienību savu dalību Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā notiekošajā pasaules 11. čempionāta florbolā sievietēm finālturnīrā sāks Latvijas izlase. Maču tiešraidē translēs televīzijas kanāls LTV 7.

 

Galvenā trenera Jurija Fedulova vadītā Latvijas sieviešu florbola izlase Tamperē ieradusies ar divām vārtsardzēm, septiņām aizsardzības spēlētājām un 11 uzbrucējām sastāvā. 16 florbolistes spēlē ELVI līgā, piecas no viņām šodien debitēs pasaules čempionāta finālturnīrā, bet sešas cīnās citu valstu čempionātos - Zviedrijā, Šveicē un Norvēģijā. Šobrīd latvietēm pieder 5.vieta pasaulē, kas tika izcīnīta pirms četriem gadiem Čehijas pilsētā Ostravā, bet pirms diviem gadiem Somijas Tamperē veiksmīgi aizstāvēta. Labāk mūsu florbolistēm veicies tikai 2007.gada pasaules čempionātā Dānijā, kur viņas spēja iekļūt pusfinālā un galarezultātā ierindojās 4.vietā.

 

Lai arī Čehijas izlase pieder pie pasaules TOP-4 valstīm (vēl arī Zviedrija, Somija un Šveice), pasaules čempionātos čehietes medaļas izcīnījušas tikai reizi – bronzu 2011.gadā Šveicē. Pirms četriem gadiem Čehijā viņas mačā par 3.vietu ar 3:4 papildlaikā piekāpās šveicietēm, arī pirms diviem gadiem Tamperē bronzas mačā Čehijas florbolistēm nācās atzīt Šveices valstsvienības pārākumu - 4:5. Čehijas izlase ir vienīgā no TOP-4, kuru pasaules čempionātos izdevies uzvarēt mūsu florbolistēm – tas notika 2005.gadā Singapūrā, kur latvietes bija pārākas ar 4:3, no mūsu komandas pašreizējā sastāva tās uzvaras svinēšanā piedalījās Lauma Višņevska, Evita Rudzīte, Gunita Kārkliņa, kā arī māsas Bankavas - Edīte un Zeltīte. 2007.gada pasaules čempionātā abu valstsvienību ceļi nekrustojās, bet 2009.gadā latvietes sīvā cīņā piekāpās čehietēm ar 5:7. Pēc tam abas valstsvienības tikās arī pasaules čempionātā, kas pirms četriem gadiem notika Čehijā. Savā laukumā mājinieces apakšgrupas spēlē sagrāva mūsu komandu ar 12:1, jāpiebilst, ka vienīgais Latvijas izlases vārtu guvums tika fiksēts pēc tam, kad čehietes, neviena īpaši netraucētas, pašas ieraidīja bumbiņu savā cietoksnī.

 

Interesanti, ka iepriekšējo pasaules čempionāta finālturnīru, kas pirms diviem gadiem notika Somijā, Latvijas florbolistes arī sāka tieši pret čehietēm. Tajā mačā Čehijas valstsvienība triumfēja ar 15:2, lai gan spēles rezultātu jau 2. minūtē pēc Ingas Ameteres metiena atklāja latvietes. Otru golu mūsu komandas labā iemeta Diāna Isjomina, tobrīd atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 2:2. Arī pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas notika pagājušā gada sākumā, Latvijas un Čehijas sieviešu izlašu ceļi krustojās - Spānijas galvaspilsētā Madridē ar 7:0 uzvarēja čehietes.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Paula Egle

U

NND Rīga

2.

Ieva Priede

U

NND Rīga

3.

Gunita Kārkliņa

A

NND Rīga

4.

Anna Ankudinova

U

Ķekavas Bulldogs

5.

Paula Sloģe

A

Lekrings

6.

Monika Džigure

U

Lekrings

7.

Edīte Bankava

U

Rubene

8.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

9.

Laura Gaugere

A

Rubene

10.

Evita Rudzīte

A

Rubene

11.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

12.

Madara Adamane

A

Rubene

13.

Zeltīte Bankava

U

Rubene

14.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

15.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

16.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

17.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

18.

Diāna Isjomina

U

Grei, Norvēģija

19.

Līga Garklāva

U

Grei, Norvēģija

20.

Lauma Višņevska

V

Stromsbro IF, Zviedrija

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

 

11. pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiek no 1. līdz 9. decembrim Bratislavā. 16 komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Somija, Norvēģija, Čehija, Latvija) un B (Vācija, Zviedrija, Šveice, Polija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Slovākija, Singapūra, Igaunija, Austrālija) un D (Japāna, ASV, Dānija, Taizeme). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

 

Latvijas izlases A apakšgrupas spēles paredzētas 1. decembrī pret Čehiju, 2. decembrī pret Norvēģiju un 4. decembrī pret Somiju.

 

Pateicoties Latvijas Florbola savienības sadarbībai ar LTV 7, Latvijas un Čehijas sieviešu izlašu spēli šajā televīzijas kanālā būs iespējams skatīt tiešraidē. Translācijas sākums pulksten 16.05.

JUGLASCIEMS