"Rubene" vairs tikai soli no čempionu kausa

05.04.2014

rubene_3sp.jpg

Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas finālsērijā trešo uzvaru trijos mačos izcīnījusi Kocēnu "Rubene", kas šovakar Valmierā ar 7:3 pieveica "Ķekavas" florbolistes, sērijā izvirzoties vadībā ar 3:0. Lai septīto reizi kļūtu par valsts čempionēm, kocēnietēm jāizcīna vairs tikai viens panākums.

 

Kocēnu "Rubene", kā jau finālsērijas favorītei pienākas, pirmajās divās spēlēs bija izcīnījusi pārliecinošas uzvaras ar identisku rezultātu – 8:3. Tiesa, ķekavietes pretojās ļoti labi – pirmajā mačā viņas izturēja periodu, bet otrajā – pat divus. Trešajai spēlei bija pavisam cits scenārijs, jo jau pirmās trešdaļas laikā kocēnietes guva piecus bezatbildes vārtus, praktiski izšķirot spēles likteni – 5:0. Otrā trešdaļa vairs nebija tik rezultatīva - "Rubene" spēja panākt tikai 6:0. Toties pēdējā periodā vārtu gūšanas garšu beidzot sajuta arī "Ķekava", panākot 3:6. Tiesa, pēdējais vārds piederēja Kocēnu komandai, kas iemeta vēl vienus vārtus un svinēja uzvaru ar 7:3, bet sērijā panāca jau 3:0.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta Zeltīte Bankava, kura guva 2 (1+1) punktus. Rezultatīvākas par viņu bija Edīte Bankava ar 5 (2+3) punktiem un Liene Adamane ar 4 (2+2) punktiem. Par labāko FK "Ķekava" sastāvā atzina vienu vārtu autori Lauru Vancāni.

 

Sērijas ceturtā spēle notiks rīt, 6.aprīlī, turpat Valmierā – Vidzemes olimpiskajā centrā. Sākums pulksten 14:30.

 

Videointervijas: ŠEIT


JUGLASCIEMS