Vīriešu 1. līgas čempione - "Apelsīns/Talsi"

05.04.2014

img_7539.jpg

Par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 1.līgas čempioniem kļuvuši "Apelsīns/Talsi" florbolisti, kuri šodien Valmierā ar 5:4 pārspēja Kocēnu komandu "Rubene-1". Uzvaras vārtus talseniekiem guva Daneks Balodis.

 

Talsu komanda spēli Vidzemes Olimpiskajā centrā pret Kocēnu "Rubene-1" sāka vareni – jau pirmajā minūtē tika atklāts rezultāts (1:0), bet 6.minūtē "Apelsīns/Talsi" atradās vadībā ar 3:0. Kocēniešiem atlika ķerties pie izlietā ūdens sasmelšanas, bet ar to tik labi nemaz neveicās – pēc pirmā perioda kurzemnieki atradās vadībā ar 3;1, arī pēc otrās trešdaļas viņiem joprojām bija divu vārtu pārsvars – 4:2. Tikai pēdējā perioda vidū "Rubene-1" beidzot panāca neizšķirtu rezultātu – 4:4. Kocēniešiem piederēja teritoriālais pārsvars un iniciatīva, bet spēles likteni izšķīra viņu pašu kļūda – 55.minūtā talsenieks Daneks Balodis pārķēra bumbiņu un ātrā pretuzbrukumā guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus – 5:4. "Apelsīns/Talsi", kas jau ar uzvaru pusfināla sērijā bija sev nodrošinājusi vietu Virslīgā, sezonu noslēdza ar zelta medaļām un čempionu kausu. Jāpiebilst, ka Talsu komanda pagājušajā gadā spēlēja tikai 2.līgā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts izšķirošo vārtu autors Daneks Balodis, kuram šajā mačā divi goli. Rezultatīvāks par viņu ar 3 (1+2) punktiem bija Roberts Fārenhorsts, 2 (1+1) punkti Sandijam Eglītim. Par labāko starp kocēniešiem atzina Mārtiņu Larinovu, kura kontā viens gols, rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Reinis Mirkšs.

 

Videointervijas: ŠEIT


JUGLASCIEMS