"Cēsu alus/Lekrings" uzvar arī savā laukumā, sērijā jau 2:0

30.03.2014

lekrings_fin_lvd.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālsērijā vadībā ar 2:0 izvirzījušies "Cēsu alus/Lekrings" florbolisti, kuri šovakar Cēsīs otro reizi pēc kārtas pāspēja "Lielvārdi", šoreiz ar 9:6. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Aleksandrs Abramovs, 4 (2+2) punkti Mārtiņa Rajecka kontā.

 

"Cēsu alus/Lekrings" un "Lielvārdes" spēli Cēsīs klātienē vēroja jau tuvu pie 800 skatītāju. Mača sākums labāks padevās viesiem, kuri atklāja spēles rezultātu un pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 3:1. Cēsnieku veiksmes brīdis bija otrā trešdaļa, kad viņi guva četrus bezatbildes vārtus, pārņemot vadības grožus savās rokās – 5:3. 57.minūtēs sākumā "Lielvārdei" izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (6:7), tomēr spēles galotnē pārliecinošāk darbojās "Cēsu alus/Lekrings" florbolisti, kuri pēdējo bumbiņu raidīja jau tukšos pretinieku vārtos. Cēsu komanda svinēja uzvaru ar 9:6, bet sērijā izvirzījās vadībā ar 2:0.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Anrijs Vents, kurš atvairīja 28 no 34 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie viņa komandā bija Mārtiņš Rajeckis ar 4 (2+2) punktiem, Aleksandrs Abramovs, kurš guva trīs vārtus, kā arī Andris Rajeckis, kurš izcēlās ar trim piespēlēm. Arī "Lielvārdes" sastāvā labākā spēlētāja godā vārtsargs – balvu saņēma Jānis Salcevičs, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja četrus no pieciem metieniem. Rezultatīvākie bija Aivis Kusiņš, kuram trīs goli, kā arī Artis Savins ar 3 (2+1) punktiem. Abas komandas sēriju turpinās nākamās nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā, Valmierā.

 

Komandas "Lielvārde" pārstāvis Ainars Puķītis pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:2 uzsvēra, ka abos mačos lielvārdieši bija ļoti tuvu panākumam. Sevišķi sāpīgs bijis zaudējums savā laukumā. Cēsīs, kur laukumam ir koka segums, Lielvārdes florbolistiem nekad nav labi gājis, bet šoreiz, kā izteicās Puķītis, klājies sevišķi grūti. Lielvārdieši gatavojot protestu par vairākām strīdīgām epizodēm.  Finālā tiekas divas ļoti tehniskas un ātras komandas. Katrā ziņā "Lielvārde" nebūt vēl nav padevusies – nākamās spēles notiks Valmierā uz tāda sintētiskā seguma, kāds ir pierastāks lielvārdiešiem. Galvenais, jāspēj izvairīties no savām kļūdām. Visu cieņu cēsniekiem, bet nekas vēl nav beidzies.

 

Videointervija: ŠEIT

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas otrā finālspēle, 30.marts

"Cēsu alus/Lekrings" - "Lielvārde" 9:6 (1:3, 4:0, 4:3), sērijā 2:0

Metienu attiecība:
19:35 (7:9, 5:11, 7:15)
Rezultatīvākie:
"Cēsu alus/Lekrings" – Mārtiņš Rajeckis 4 (2+2), Aleksandrs Abramovs 3 (3+0), Andris Rajeckis 3 (0+3), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Toms Rīsmanis 2 (1+1), Ingus Laiviņš 1 (1+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Kaspars Bernāts 1 (0+1).
"Lielvārde" – Aivis Kusiņš 3 (3+0), Artis Savins 3 (2+1), Artūrs Skadiņš 2 (0+2), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Sandris Delvers 1 (0+1), Mikus Valpēters 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS