"Rubene" vēlreiz salauž ķekaviešu pretestību

30.03.2014

rubene_fin_lvd.jpg

Šodien Lielvārdē Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas finālsērijas otro spēli aizvadīja FK "Ķekava" un Kocēnu "Rubene". Šajā mačā ķekavietes sīvi cīnījās divus periodus, taču trešajā atkal salūza, ļaujot kocēnietēm svinēt vēl vienu uzvaru ar 8:3, bet sērijā izvirzīties vadībā ar 2:0. Par labāko "Rubenes" rindās tika atzīta vārtsardze Jolanta Tauriņa - Ieveniece, kura atvairīja 24 no 27 pretinieču metieniem.

 

Spēle Lielvārdes novada sporta centrā reti neveiksmīgi sākās laukuma saimniecēm ķekavietēm – jau 4.sekundē viņām gadījās raidīt bumbiņu pašām savos vārtos – 0:1. Arī pēc pirmā perioda "Ķekava" bija iedzinēju lomā – 1:2. Otrajā trešdaļā Ķekavas florbolistēm divas reizes izdevās panākt neizšķirtu rezultātu (2:2 un 3:3), bet pašā perioda galotnē sekmīgi nospēlēja "Rubene", kas pirmo reizi ieguva divu vārtu pārsvaru – 5:3. Pēdējā trešdaļā vairāk uzbrukt centās ķekavietes, taču vārtus guva tikai Kocēnu florbolistes. "Rubenes" kontā trīs bezatbildes un pārliecinoša uzvara ar 8:3, bet sērijā vadība ar 2:0.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājām atzina vārtsardzi Jolantu Tauriņu – Ievenieci, kura atvairīja 24 no 27 pretinieču metieniem. Rezultatīvākās viņas komandā bija Edīte Bankava ar 4 (3+1) punktiem un Liene Adamane ar 3 (1+2) punktiem. Starp ķekavietēm labākās spēlētājas godā tika divu vārtu autore Paula Brunovska, bet Elīzai Elizabetei Bērziņai 2 (1+1) punkti. Abas komandas sēriju turpinās nākamās nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā, Valmierā.

 

Komandas "Ķekava" pārstāvis Artis Drēziņš pēc zaudējuma "Rubenei" nenoliedza, ka viņa meitenēm šosezon īstais fināls bija pret RSU. Tajā izdevās uzvarēt, sasniedzot visu laiku labāko rezultātu. Tiesa, piecu spēļu sērija ķekavietēm prasījusi daudz spēka, bet, galvenais, nav izdevies izvairīties no traumām. Praktiski dažādas traumas (smadzeņu satricinājums, pagriezta potīte u.tml.) ir gandrīz trešajai daļai no komandas, tāpēc pret kocēnietēm nākas cīnīties ar tikai divām pilnām maiņām. Tomēr Drēziņš cer, ka "Ķekava" noteikti vēl parādīs savu rakstu un izdarīs visu, lai sērija nebeigtos ar 0:4.

 

Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas otrā finālspēle, 30.marts

FK "Ķekava" - "Rubene" 3:8 (1:2, 2:3, 0:3), sērijā 0:2

Metienu attiecība:
27:21 (6:7, 11:8, 10:6)
Rezultatīvākās:

FK "Ķekava" – Paula Brunovska 2 (2+0), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (1+1), Ieva Berga 1 (0+1).

"Rubene" – Edīte Bankava 4 (3+1), Liene Adamane 3 (1+2), Zane Darša 1 (1+0), Zeltīte Bankava 1 (1+0), Paula Egle 1 (1+0), Madara Rudzīte 1 (0+1).

JUGLASCIEMS