"Lielvārde" pamatīgi sakauj "Rīgu"

15.03.2014

pukitis_armands_14.jpg

Pirmo Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfināla sērijas spēli šovakar aizvadīja "Lielvārde", kas savā laukumā uzņēma FK "Rīgu". Lielvārdieši savus pretiniekus sagrāva ar 16:6, pa pieciem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Toms Akmeņlauks un Ervīns Torsters.

 

"Rīgas" florbolisti Lielvārdē ieradās pēc šīs nedēļas vidū Kocēnos aizvadītas ārkārtīgi smagas spēles, kurā viņiem pagarinājumā izdevās izslēgt no cīņas par medaļām komandu "Rubene", kā arī bez viena n saviem galvenajiem pēdējo spēļu varoņiem – bez vārtsarga Māra Roņa. Jau spēles pirmajā minūtē rezultātu atklāja lielvārdietis Toms Akmeņlauks (1:0), bet pirmā perioda laikā mājinieki ielika labus pamatus savai gaidāmajai uzvarai – 5:1. Otrajā trešdaļā laukumā nekas nemainījās - "Lielvārde" guva vārtus pēc vārtiem, iegūstot pamatīgu handikapu – 11:3. Pēdējā periodā, ņemot vērā, ka spēles liktenis jau bija izšķirts, "Rīga" ļāva atpūsties vairākiem saviem līderiem, arī lielvārdieši deva iespēju izspēlēties savai trešajai maiņai. "Lielvārde" svinēja uzvaru ar 16:6, sērijā līdz vienas komandas trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0.

 

Pa pieciem punktiem uzvarētāju labā guva Toms Akmeņlauks un Ervīns Torsters, pa četriem – Artis Savins un Mikus Valpēters, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Armands Puķītis, kurš atvairīja 28 no 34 pretinieku metieniem. FK "Rīga" sastāvā labākā gods tika Klāvam Andersonam, kurš, tāpat kā viņa komandas biedrs Toms Dāle, guva divus vārtus.


JUGLASCIEMS