Izlasei zaudējums labā spēlē pret čempionēm

11.12.2013

lauma.jpg

Latvijas sieviešu florbola valstsvienība šovakar Čehijas pilsētā Ostravā notiekošajā pasaules čempionātā ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 2:12 atzina pieckārtējās čempiones Zviedrijas pārākumu un turnīra turpinājumā cīnīsies par piekto pozīciju. Par labāko spēlētāju mūsu komandā pelnīti tika atzīta Lauma Višņevska.

 

Kā jau tas bija gaidāms, Zviedrija jau ar spēles pirmajām minūtēm ieguva lielu pārsvaru bumbas kontrolē, liekot mūsējām daudz strādāt bez tās. Pirmajās epizodēs labi nospēlēja mūsu vārtsardze Višņevska, bet 3. minūtē mazliet ātruma, lai izskrietu vienatnē pret zviedru vārtsardzi, pietrūka Garklāvai, kura noslēgumā izpildīja neprecīzu metienu. Perioda gaitā čempiones gan trīs vārtus pēc labām kombinācijām guva, taču kopumā var teikt, ka pirmais periods aizvadīts solīdi (0:3). Jāpiemin arī, ka perioda beigās Luīze Biļinska neizmantoja teicamu momentu.

 

Otrajās 20 minūtēs zviedrietes savu pārākumu tikai nostiprināja, apliecinot savu statusu pasaules florbola sabiedrībā. Līgai Garklāvai bija iespēja, izejot vienai pret vārtsardzi, taču tā palika neizmantota. Arī zviedrietes nerealizēja soda metienu, taču piecus vārtus guva tik un tā - 0:8. Pēdējās trešdaļas ievadā Zviedrijai izdevās gūt desmitos vārtus. Goda vārtus Latvijai guva Diāna Isjomina - pārtvērusi bumbiņu pēc pretinieces kļūdas, Diāna izrāvās pret vārtsardzi un no labās malas raidīja netveramu metienu tālajā apakšējā stūrī - 1:10.

 

Sākoties pēdējām desmit minūtēm, Laumai Višņevskai, kurai darba netrūka ne brīdi, atkal nācās kapitulēt titulēto pretinieču priekšā. Piecas minūtes pirms beigām Luīze Biļinska izrāvās un izprovocēja pretinieci uz pārkāpumu (sitiens pa nūju). Tiesneša žests norādīja, ka būs jāmet soda metiens, un Luīze meistarīgi to realizēja, panākot 2:11. Zviedrietes gan bija tās, kuras pielika punktu spēlei ar vārtu guvumu apmēram minūti pirms beigām un Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 2:12. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta vārstardze Lauma Višņevska, kura atvairīja 53 no 65 pretinieču metieniem. Jāpiezīmē, ka līdzšinējos trijos pasaules čempionātu mačos latvietes zviedrietēm bija iemetušas tikai divus vārtus, bet ielaidušas - 33.

 

Pasaules čempionāts florbolā sievietēm 2013

Zviedrija - Latvija 12:2 (3:0 5:0 4:2)
Vārti:
4:16 Vijka (Karlsone) 1:0, 6:42 Karlsone (Vijka) 2:0, 19:08 Matsone (Lindstorma) 3:0, 22:40 Lindstroma (Karlsone vair.) 4:0, 24:59 Karlsone (Vijka) 5:0, 27:00 Vijka (Vikstroma) 6:0, 34:14 Holmboma (Vikstroma) 7:0, 36:06 Larsone (Vijka) 8:0, 42:12 Andersone (Holmboma) 9:0, 47:17 Isjomina 9:1, 51:55 Šēre (Vijka) 10:1, 56:29 Luīze Biļinska (s.m.) 10:2, 57:59 Eiremo (Holmboma) 11:2, 58:53 Gustafsone (Jakobsone) 12:2.
Soda minūtes:
0:2
Vārtsardzes:
Marklunda - Višņevska

 

Latvija turnīra turpinājumā spēlēs pret Čehijas un Polijas dueļa zaudētāju, cīnoties mazajā pusfinālā par 5. līdz 8. vietu čempionātā.

 

Kā jau iepriekš bija ziņots, AVEX sadarbībā ar SONY pārstāvniecību Latvijā katras mūsu izlases spēles labākajai spēlētājai pasniegs speciālu balvu no SONY augstākās kvalitātes tehnikas klāsta. Šīsdienas mača labākā spēlētāja Lauma Višņevska, atgriežoties Latvijā, saņems fotokameru. To, kāda balva paredzēta katras dienas spēlē, būs iespējams uzzināts LFS tvitera kontā dažas stundas pirms mača sākuma.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

 

 

Florbola izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem, to atbalsta arī SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

 


SF
JUGLASCIEMS