"Rīgas" pirmā maiņa iznīcina "Kuršus"

24.11.2013

riga_2013.jpg

Pēdējā no piecām šodien notikušajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm FK "Rīga" savā laukumā ar 14:9 uzvarēja Liepājas "Kuršus". 12 no 14 rīdzinieku vārtiem guva viņu pirmais uzbrucēju trijnieks, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Toms Bitmanis, kuram 7 (6+1) punkti.

 

Virslīgas jaunpienācējs FK "Rīga" un Liepāja "Kurši" šosezon vēl nebija tikušies. Rīgas Olimpiskajā sporta centrā spēles rezultātu atklāja viesi – jau 2.minūtē precīzs bija Kaspars Klamers. Liepājnieku veiksmei turpinājuma gan nebija – jau pirmā perioda laikā vadībā ar 2:1 izvirzījās laukuma saimnieki, pēc otrās trešdaļas "Rīgai" bija triju vārtu pārsvars (8:5), bet pēdējo 20 minūšu laikā tas tika vēl palielināts – 14:9. Rīgas komandai tā bija jau 10.uzvara aizvadītajās 14 spēlēs, ar 30 punktiem FK "Rīga" pakāpusies uz 4.vietu turnīra tabulā – apsteigta Cēsu "Lekrings".

 

Lauvas tiesu punktu uzvarētāju labā guva pirmās maiņas uzbrucēji – Alvim Dālem 9 (5+4), Tomam Bitmanim 7 (6+1), bet Tomam Dālem 5 (1+4) punkti. Labākā spēlētāja tituls tika piešķirts Tomam Bitmanim. Par labāko "Kuršu" rindās atzina Edgaru Freimani, kuram 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Ingars Jansons ar 4 (2+2), Gints Siliņš ar 4 (1+3) un Kaspars Klamers ar 3 (2+1) punktiem.

 

FK "Rīga" treneris Mārtiņš Jarohovičs pēc uzvaras pār "Kuršiem" uzsvēra, ka, lai arī spēles rezultātu uztaisīja pirmā maiņa, arī abām pārējām ir savi nopelni, jo tās paveica lielumu melnā darba. Uzvara pār liepājniekiem bijusi pārliecinoša, trīs punkti iegūti, tomēr īsta gandarījuma nav, jo pārāk daudz vārtu arī ielaists. Tagad rīdziniekiem jāanalizē savas kļūdas, jo ar "Kuršiem" būs jātiekas vismaz vēl vienu reizi. Rīgas komanda, domājot par izslēgšanas spēlēm, regulārajā turnīrā mērķē uz 4. – 5.vietu. Nākamajā spēlē "Rīgu" gaida principiāls duelis ar "Ķekavu", ķekavieši arī tai nopietni gatavojas, par to liecina kaut vai viņu izlūki, kuri vēroja šīvakara maču.

JUGLASCIEMS