"Lielvārde" pagarinājumā revanšējas "Lekringam"

24.11.2013

lielvarde_uzvara.jpg

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi komanda "Lielvārde", kas savā laukumā papildlaikā ar 6:5 pārspēja patreizējo čempioni "Lekringu". Uzvaras vārtus pagarinājuma 2.minūtē guva Mikus Valpēters, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs.

 

Cēsu "Lekrings" lielvārdiešiem vienmēr bijusi neparocīga sāncense, bet šī čempionāta atklāšanas spēle pret cēsniekiem viņiem jāpieskaita pie vienām no neveiksmīgākajām sava kluba vēsturē – viesos tika piedzīvota sakāve ar 0:6. Arī šovakar Lielvārdē notikušā mača sākums mājiniekiem neko labu nevēstīja – 16.minūtē viesi izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrās trešdaļas vidū "Lielvārde" zaudēja ar 2:4, bet pirms pārtraukuma Juris Gribusts ar precīzu metienu atjaunoja intrigu – 3:4. Lai arī pēdējā periodā pa vērtiem vairāk meta "Lekrings", lielvārdieši Kristers Puķītis un Aivis Kusiņš vadībā ar 5:4 izvirzīja tieši laukuma saimniekus. Neveiksmīga "Lielvārdei" bija 52.minūte, kad mājinieki ieguva skaitlisko pārākumu, bet pretinieki izspēlēja bumbiņu un Andris Malkavs ar tālu metienu atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 5:5. Pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, bet pagarinājuma 2.minūtē lielvārdieši pie Cēsu komandas vārtiem sagrieza īstu karuseli, ko ar precīzu metienu apturēja Mikus Valpēters - "Lielvārdei" sestā uzvara pēc kārtas (6:5) un vēl divi punkti turnīra tabulā.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 13 no 15 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākie ar diviem punktiem katrs bija Artis Savins un Juris Gribusts. Arī "Lekringa" sastāvā labākā spēlētāja gods tika vārtsargam – Anrijs Vents neitralizēja 17 no 20 metieniem, 3 (1+2) punktus guva Mārtiņš Rajeckis, bet divus vārtus iemeta Jānis Rajeckis. "Lielvārde" pēc šī panākuma turnīra tabulā ar 21 punktu pakāpās uz 6.vietu.

 

Videointervija: ŠEIT.


JUGLASCIEMS