"Rubene" vēlreiz pieveic "Rīgu"

22.11.2013

20131122-vv-rubene-fkriga.jpg

Rīgas Olimpiskajā sporta centrā šovakar notika Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, kurā FK "Rīga" spēkojās ar Kocēnu "Rubeni". Tieši tāpat kā pirmā apļa spēlē, arī šoreiz pārāki izrādījās kocēnieši, kuri uzvarēja ar 7:5. Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti abu komandu vārtsargi – Edgars Jemeļjanovs un Āris Aldiņš.

 

Kocēnu "Rubene" ar Virslīgas jaunpienācēju FK "Rīga" šosezon tikās jau otro reizi. Čempionāta pirmajā spēlē, kas notika Kocēnos, pārliecinoši ar 9:2 uzvarēja "Rubene", bet Rīgas Olimpiskajā sporta centrā kocēniešiem tik viegli viss neklājās. Pirmo 11 minūšu laikā viesi gan izvirzījās vadībā ar 3:0, bet 1.periodu uzvarēja ar 3:1. Toties otrajā trešdaļā nebija nospēlēta pat viena minūte, kad rezultāts jau bija kļuvis neizšķirts – 3:3. 32.minūtē savus trešos vārtus šajā spēlē guva rīdzinieks Alvis Dāle, pirmo reizi vadībā izvirzot savu komandu – 5:4. Tomēr atlikušajā laikā vārtus guva tikai Kocēnu florbolisti – divas reizes pēc kārtas precīzs bija Atis Stepāns, vēl viens gols Andra Jēkabsona kontā – Virslīgas līdere "Rubene" varēja svinēt laimīgu uzvaru ar 7:5.

 

Uzvarētāju rindās labākā spēlētāja titulu saņēma vārtsargs Āris Aldiņš, kurš laukumā devās tikai, lai atvairītu divus soda metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Atis Stepāns un Gatis Akūlovs – pa trim punktiem. Arī "Rīgas" sastāvā par labāko tika nosaukts vārtsargs – Edgars Jemeļjanovs, kurš 50 minūšu laikā atvairīja 26 no 30 metieniem. Rezultatīvākais starp rīdziniekiem bija Alvis Dāle, kuram šoreiz "tikai" trīs vārtu guvumi, pa trim punktiem arī Kārļa Vitkovska un Toma Bitmaņa kontā.


JUGLASCIEMS