Īro Parviainens: "Turpinām nopietni strādāt rītdienai!"

29.10.2013

iiro.jpg

No 1. līdz 3.novembrim Kocēnu sporta namā Latvijas vīriešu florbola izlases galvenā trenera Īro Parviainena vadībā norisināsies kārtējā treniņnometne valstsvienības kandidātiem. Lūk, ko pirms šīs nometnes paudis somu speciālists Ī. Parviainens.

 

Latvijas vīriešu izlases kārtējā kopā sanākšana - jau novembra sākumā. Iepriekšējā tikšanās Četru Nāciju turnīrā bija veiksmīga ne tikai iepriecinošo rezultātu ziņā. Mēs esam ļoti gandarīti, redzot izlasē jaunas sejas. Pieci - seši spēlētāji mūs ļoti patīkami pārsteidza, un tas dos iespēju uzlabot mūsu spēli. Mēs turpinājām apgūt savu spēles stilu, kas pārbaudes turnīrā mums ļāva demonstrēt aizvien labāku sniegumu. Turnīra laikā mēs gan visai labi aizsargājāmies, gan pietiekami spēcīgi bija mūsu uzbrucēji.

 

Mums joprojām smagi jāstrādā, uzlabojot savu spēli uzbrukumā, lai bumbiņa netiktu pazaudēta "vienkāršās" situācijās. Mums ne tikai jāizmanto ikviens spēles moments, bet arī jāprot saglabāt bumbiņu, ja attiecīgais spēles moments ir beidzies.

 

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā būs liela konkurence, tāpēc daudziem pieredzējušiem spēlētājiem gan nometnēs, gan spēlēs būs jāparāda savs labākais sniegums. Mēs nekļūsim vājāki, ja zaudēsim vienu vai divus florbolistus. Komandas kopējais līmenis aizvien paaugstinās, un tas mums, treneriem, dod arvien lielāku gandarījumu. Joprojām ir svarīgi, lai mūsu florbolisti spēlētu labās līgās ārpus Latvijas. Labs piemērs ir Artis Raitums. Patlaban viņš savā komandā ir labākais spēlētājs. Nākamajā sezonā, ja vien Artis vēlēsies turpināt spēlēt Somijā, viņš būs viens no vadošajiem spēlētājiem arī Latvijas izlasē.

 

Mēs aicinām visus trenerus, spēlētājus un mūsu izlases fanus sekot līdzi notikumiem nometnē. Tā būs mūsu visu kopīga nometne!

JUGLASCIEMS