"Rubene" zaudē krievietēm, taču ne bezcerīgi

09.10.2013

img_2991.jpg

Šodien Slovākijas pilsētā Trenčinā ar Kocēnu sieviešu komandas "Rubene" un Krievijas "Nauka-Trevelstroy" dueli tika atklāts trešais EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs. Kocēnietes labi aizvadīja mača pirmo pusi, taču turpinājumā bija spiestas atzīt krieviešu pārākumu, piekāpjoties ar 3:6.

 

Maču pret Krievijas čempionēm mūsu florbolistes sāka gan pārliecinoši, gan veiksmīgi – kocēnietes gan labi krontrolēja bumbiņu, gan, kad tas bija iespējams, uzbruka pretinieču vārtiem. Tāda taktika deva labu rezultātu – jau 5.minūtē Zanda Bērziņa vārtu guvumā pārvērta Lindas Līces piespēli (1:0), bet 14.minūtē Madara Rudzīte pēc Zanes Justamentes piespēles panāca jau 2:0. Krievietes izskatījās apmulsušas, viņām arī pamatīgi neveicās, jo bumbiņa vai nu trāpīja pa mūsu vārtu stabiņu vai arī ļoti spītīgi lidoja garām Ilgas Jēkabsones sargātajam cietoksnim. Tikai trešdaļas pēdējā "Nauka-Trevelstroy" spēlētājām izdevās gūt vārtus, realizējot skaitlisko vairākumu – 2:1.

 

Otrajā trešdaļā turpinājās sīva cīņa, bet 26.minūtes sākumā mūsu meitenes ar skaistu rezultatīvu fintu pārspēja Krievijas komandas uzbrucēja Anna Kolta – 2:2. 29.minūtē Edīte Bankava saņēma Evitas Rudzītes piespēli, ko nekavējoties pāradresēja Zanei Daršai – 3:2. Diemžēl tas šajā spēlē bija pēdējais iemesls mūsu meiteņu priekam – pēc otrā perioda krievietes atrādās vadībā ar 4:3, bet visā spēlē uzvarēja ar 6:3.

 

Labākās spēlētājas gods "Rubenes" sastāvā tika pirmo vārtu autorei Zandai Bērziņai. Krievietes pa mūsu komandas vārtiem izdarīja 30 metienus, kamēr Kocēnu florbolistes "Nauka-Trevelstroy" vārtus apdraudēja 19 reizes.


SF
JUGLASCIEMS