Junioriem pēdējā pārbaude pirms došanās uz pasaules čempionātu

04.05.2013

juniori134.jpg

No 8. līdz 12.maijam Vācijas pilsētā Hamburgā norisināsies 7. pasaules čempionāts florbolā U19 junioru izlasēm, kura A divīzijā cīnīsies arī Latvijas valstsvienība. Šodien Kocēnu sporta namā mūsu juniori aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli, kurā viņu pretiniece būs Latvijas klubu izlase.

 

Mūsu jaunie florbolisti praktiski devušies ceļā uz pasaules čempionātu, jo šodien ap pulksten 14.00 visi izlases spēlētāji jau pulcēsies kopā Kocēnos, informēja valstsvienības galvenā trenera asistents Mārtiņš Jarohovičs. Pulksten 16.00 Kocēnu sporta namā paredzēta pārbaudes spēle, kurā Latvijas U19 valstsvienību eksaminēs Latvijas klubu ("Lekrings", "Lielvārde" un "Ķekava") izlase. Vakarā junioriem paredzēts baseina apmeklējums, rīt, 5.maijā, neliels treniņš, bet pulksten 13.00 izlase kāps autobusā lai dotos ceļā uz Vāciju.

 

Izlasē iekļauti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un desmit uzbrucēji. Četri spēlētāji pārstāv Kocēnu "Rubeni", pa trim no komandām "Valmiera" un "Lielvārde", pa diviem spēlētājiem no Cēsu "Lekringa", "Talsi/Triobet", Rīgas "RTU/Inspecta" un Liepājas "Kuršiem", bet pa vienam – no SK "Pārgauja" un FK "Bauska".

 

7. pasaules čempionātā florbolā junioriem Latvijas izlase spēlēs A divīzijā, kur cīnīsies vienā apakšgrupā ar Somijas, Čehijas un Dānijas valstsvienībām. 8.maijā mūsu florbolisti tiksies ar somiem, 9.maijā – ar dāņiem, bet 10.maijā – ar čehiem. B apakšgrupā par vietu pusfinālā cīnīsies zviedri, šveicieši, slovāki un norvēģi.

 

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

G

Agris Rogainis

Valmiera

2.

G

Anrijs Vents

SK Pārgauja

3.

D

Emīls Hartmanis

Talsi/Triobet

4.

D

Juris Zilberts

Rubene

5.

D

Miķelis Dravnieks

RTU/Inspecta

6.

D

Antons Žuks

Lielvārde

7.

D

Jānis Melderis

Lekrings

8.

D

Mārtiņš Broks

Valmiera

9.

D

Matīss Mālnieks

Rubene

10.

D

Oskars Bergmanis

Kurši

11.

F

Toms Niedre

FK Bauska

12.

F

Dāgs Rozenbahs

Valmiera

13.

F

Kārlis Laucis

Kurši

14.

F

Toms Bitmanis

Talsi/Triobet

15.

F

Edžus Ceriņš

RTU/Inspecta

16.

F

Toms Akmeņlauks

Lielvārde

17.

F

Artūrs Jurševskis

Lekrings

18.

F

Ringolds Kalniņš

Rubene

19.

F

Ingars Matisons

Rubene

20.

F

Kristers Puķītis

Lielvārde

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Mārtiņš Jarohovičs

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

JUGLASCIEMS