Mūsu florbolisti vēlreiz piekāpjas Somijas junioriem

27.04.2013

somi13.jpg

Šovakar Kocēnos otro dienu pēc kārtas notika starptautiska pārbaudes spēle florbolā – Latvijas junioru izlase, kas bija pastiprināta ar pieciem pieaugušo komandas spēlētājiem, ar 3:11 atzina Somijas U-19 vīriešu valstsvienības pārākumu.

 

Vakar mūsu juniori, kuri dažādu iemeslu dēļ spēlēja ne savā labākajā sastāvā, zaudēja patreizējiem pasaules čempioniem somiem ar 1:14. Ziemeļu kaimiņi, būdami pārliecināti par savu spēku, jau iepriekš bija lūguši, lai otrajā spēlē mūsu junioru komanda būtu pastiprināta ar pieciem Latvijas vīriešu izlases spēlētājiem. Palīgā jauniešiem bija devušies Artis Raitums, Mihails Kostusevs, Artis Savins, Ingus Laiviņš un Morics Krūmiņš.

 

Šīsdienas maču latvieši sāka ar Anriju Ventu vārtos. Pirmās 10 minūtes mūsu komandas aizsardzība somu spiedzienu izturēja, neskatoties pat uz divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. Trešdaļas turpinājumā viesi tomēr guva trīs vārtus, izvirzoties vadībā ar 3:0. Otro periodu Latvijas izlases vārtos sāka Deniss Berķis, kurš jau vakar aizvadīja visu spēli. 27.minūtē somu juniori bija izvirzījušies vadībā ar 6:0, bet tad divus vārtus pēc kārtas guva mūsējie – 29.minūtē Toms Bitmanis pēc Oskara Bergmaņa piespēles panāca 1:6, bet 30.minūtē Ingus Laiviņa piespēli vārtu guvumā pārvērta Mihails Kostusevs – 2:6. Dodoties otrajā pārtraukumā, somi atradās vadībā ar 7:2.

 

Pēdējā trešdaļā pretinieki guva vēl trīs vārtus, panākot jau 10:2. 50.minūtē savu vārdu teica Artis Raitums, gūstot mūsu komandas trešos vārtus – 3:10. 52.minūtē viesi 11.reizi pārspēja mūsu vārtsargu – 11:3. Atlikušajās minūtēs rezultāts vārs nemainījās – somiem vēl viena pārliecinoša uzvara ar 11:3.

 

Somu juniori šajā spēlē pa mūsu komandas vārtiem izdarīja 48 metienus, kamēr latvieši atbildēja ar tikai 22 raidījumiem. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Matīss Mālnieks, bet Somijas valstsvienībā – Peters Kotilainens, kurš izcēlās ar 5 (2+3) rezultativitātes punktiem.

 

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

G

Agris Rogainis

Valmiera

2.

G

Anrijs Vents

SK Pārgauja

3.

D

Emīls Hartmanis

Talsi/Triobet

4.

D

Juris Zilberts

Rubene

5.

D

Miķelis Dravnieks

RTU/Inspecta

6.

D

Antons Žuks

Lielvārde

7.

D

Jānis Melderis

Lekrings

8.

D

Mārtiņš Broks

Valmiera

9.

D

Matīss Mālnieks

Rubene

10.

F

Toms Niedre

FK Bauska

11.

F

Ingars Matisons

Rubene

12.

F

Dāgs Rozenbahs

Valmiera

13.

F

Kārlis Laucis

Kurši

14.

F

Toms Bitmanis

Talsi/Triobet

15.

F

Edžus Ceriņš

RTU/Inspecta

16.

F

Toms Akmeņlauks

Lielvārde

17.

F

Artūrs Jurševskis

Lekrings

18.

F

Ringolds Kalniņš

Rubene

19.

F

Emīls Dzalbs

Lekrings

20.

F

Kristers Puķītis

Lielvārde

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Mārtiņš Jarohovičs

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".


SF
JUGLASCIEMS