Šodien otrā spēku pārbaude pret pasaules čempioniem

27.04.2013

juniori131.jpg

Šodien pulksten 17.00 Kocēnu sporta namā otro pārbaudes spēli pret Somijas U-19 vīriešu florbola izlasi aizvadīs Latvijas juniori, kuri turpina gatavoties drīzajam pasaules čempionātam.

 

Vakar abas izlases turpat Kocēnos mērojās spēkiem pirmo reizi – pārliecinošu uzvaru ar 14:1 izcīnīja somi (goda vārtus Latvijas izlases labā guva Ringolds Kalniņš). Latvijas valstsvienības galvenā trenera asistents Mārtiņš Jarohovičs gan uzskata, ka spēles rezultāts nebūt neatbilst tā gaitai. Latvieši tiešām maču uzsāka ļoti neveiksmīgi (pirmie vārti tika zaudēti jau 15. sekundē), tomēr turpinājumā mūsējie demonstrēja samērā labu kombinacionālu florbolu. Valstsvienības galvenais treneris uzteica spēlētājus, teikdams, ka ne katra izlase vienas spēles laikā spēj izveidot 10 labas vārtu gūšanas iespējas pie pasaules čempionu somu vārtiem. Cits jautājums, ka šoreiz šīs izdevības neizdevās realizēt. Katrā ziņā pārbaudes spēle pret tik spēcīgu pretinieku noteikti bija ļoti vērtīga, jo lika mūsu jaunajiem florbolistiem apzināties un saprast, kāds līmenis viņus sagaida pasaules čempionātā.

 

Šīsdienas mačā, ja salīdzina ar vakardienu, mūsu komandā būs ļoti ievērojamas izmaiņas. Jau pirms došanās uz Latviju somu puse bija izteikusi vēlmi, lai otrajā pārbaudes spēlē pret viņu junioriem spēlētu viena maiņa no Latvijas vīriešu izlases. Līdz ar to šovakar Kocēnos kopā ar mūsu junioriem laukumā dosies arī Artis Raitums (Talsi/Triobet), Mihails Kostusevs (Lielvārde), Artis Savins (Lielvārde), Ingus Laiviņš (Lekrings) un Morics Krūmiņš (SSV Helsinki jr.). Jāsaka, ka šis papildinājums mūsu junioriem šoreiz būs tieši laikā, jo jau vakar veselības problēmu dēļ laukumā nedevās vairāki potenciālie izlases līderi (Toms Akmeņlauks, Edžus Ceriņš un Miķelis Dravnieks). Pilnīgi gatavi spēlei šobrīd nav arī abi izlases vārtsargi Anrijs Vents un Agris Rogainis, bet mediķi prognozē, ka līdz pasaules čempionātam viņi savas veselības likstas būs seknmīgi atrisinājuši.

 

Tā kā Latvijas junioru izlase būs papildināta ar pieciem vīriešu valstsvienība spēlētājiem, šīsdienas mačs statistikā tiks reģistrēts kā Somijas junioru spēle pret Latvijas vīriešu izlasi. Ieeja Kocēnu sporta namā būs bez maksas, visi florbola fani laipni lūgti ar savu klātbūtni atbalstīt Latvijas komandu!

 

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

G

Agris Rogainis

Valmiera

2.

G

Anrijs Vents

SK Pārgauja

3.

D

Emīls Hartmanis

Talsi/Triobet

4.

D

Juris Zilberts

Rubene

5.

D

Miķelis Dravnieks

RTU/Inspecta

6.

D

Antons Žuks

Lielvārde

7.

D

Jānis Melderis

Lekrings

8.

D

Mārtiņš Broks

Valmiera

9.

D

Matīss Mālnieks

Rubene

10.

F

Toms Niedre

FK Bauska

11.

F

Ingars Matisons

Rubene

12.

F

Dāgs Rozenbahs

Valmiera

13.

F

Kārlis Laucis

Kurši

14.

F

Toms Bitmanis

Talsi/Triobet

15.

F

Edžus Ceriņš

RTU/Inspecta

16.

F

Toms Akmeņlauks

Lielvārde

17.

F

Artūrs Jurševskis

Lekrings

18.

F

Ringolds Kalniņš

Rubene

19.

F

Emīls Dzalbs

Lekrings

20.

F

Kristers Puķītis

Lielvārde

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Mārtiņš Jarohovičs

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".

JUGLASCIEMS