"Lekrings" atgriežas čempiones tronī

13.04.2013

lekrings_k.jpg

Pēc četru gadu pārtraukuma par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas zelta medaļu ieguvējiem atkal kļuvuši Cēsu "Lekringa" florbolisti. Cēsnieki šovakar Valmierā ar 8:2 spēlē un ar 4:1 finālsērijā pieveica "Lielvārdi", kļūstot par valsts čempioniem jau piekto reizi.

 

Ziņu par šīsdienas spēli jāsāk ar to, ka Valmierā tika labots nepilnu gadu vecais Latvijas Florbola čempionāta finālspēles apmeklētības rekords. Šovakar Vidzemes olimpiskajā centrā atrast brīvu vietu nebija nemaz tik viegli, jo Cēsu komandas triumfu klātienē noskatījās 1403 skatītāji.

 

Acīmredzot "Lielvārdes" florbolisti uz šo cīņu devās bez vajadzīgās pārliecības par saviem spēkiem, jo "Lekringam" izdevās ārkārtīgi precīzi atkārtot savas iepriekšējās pārliecinošās uzvaras scenāriju – pirmā perioda laikā cēsnieki Aleksandra Abramovs, Mārtiņš Rajeckis, Andris Malkavs, Gints Bērtulis un Andris Rajeckis panāca 5:0, piespiežot pretiniekus otro trešdaļu sākt ar citu vārtsargu – Armandu Puķīti. Puķītim jau pirmajā minūtē nācās tikt galā ar Abramova izpildītu soda metienu. Tiesa, drīz vien arī viņam bija jākapitulē – Bērtulis panāca jau 6:0. tikai 26.minūtē veiksme uzbrukumā beidzot uzsmaidīja arī lielvārdiešiem – vārtus guva Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Toms Akmeņlauks – 1:6.

 

Pēdējais periods vairāk atgādināja formalitāšu kārtošanu – uz cēsnieku Andra Malkava un Jāņa Rajecka vārtu guvumiem ar vienu precīzu metienu atbildēja "Lielvārdes" spēlējošais treneris Mihails Kostusevs, bet rezultātu tablo liecināja, ka šajā mačā ar 8:2 uzvarējusi "Lekrings". Arī finālsērijā pārliecinošs cēsnieku panākums ar 4:1, kas nozīmē, ka Cēsu komanda 20 gadu laikā par valsts čempioni kļuvusi jau piekto reizi. "Lielvārdei", kura Virslīgās spēlē nemaz ne tik sen, pēdējo triju sezonā viss godalgu komplekts – bronzai un zeltam nu pievienots arī sudrabs.

 

Par labāko spēlētāju Arta Malkava trenēto jauno čempionu rindās tika atzīts vārtsargs Normunds Krūmiņš, kurš lieliski aizvadīja kā pusfināla, tā arī fināla sēriju, bet šīvakara spēlē atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem. Jāpiebilst, ka Krūmiņš ir vienīgais florbolists, kurš kļuvis par čempionu divus pēdējos gadus pēc kārtas, jo pērnajā pavasarī turpat Valmierā viņš triumfēja kopā ar "Lielvārdi". Labākā spēlētāja gods jauno vicečempionu komandā tika Mihailam Kostusevam, kurš šajā sezonā debitēja trenera amatā.

 

Videointervija ar spēlētājiem Normundu Krūmiņu (Lekrings) un Mihailu Kostusevu (Lielvārde): ŠEIT.

 

Spēles labāko momentu videoapskats: ŠEIT.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas piektā finālspēle, 13.aprīlis

"Lielvārde" – "Lekrings" 2:8 (0:5, 1:1, 1:2), sērijā 1:4

Metienu attiecība:

25:25 (7:10, 7:10, 11:5)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 1 (1+0), Mihails Kostusevs 1 (1+0), Mikus Valpēters 1 (0+1), Juris Gribusts 1 (0+1).

"Lekrings" – Andris Rajeckis 3 (1+2), Andris Malkavs 2 (2+0), Gints Bērtulis 2 (2+0), Mārtiņš Rajeckis 2 (1+1), Toms Rīsmanis 2 (0+2), Ingus Laiviņš 2 (0+2), Aleksandrs Abramovs 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS