Ulbrocieši kā pirmie iekļūst Superfinālā

30.03.2024

ulbroka_morozovs_23.jpg

Par pirmo ELVI florbola līgas vīriešiem finālisti kļuvusi komanda "FS Masters/Ulbroka", kas šovakar savā laukumā ar pagarinājumā ar 8:7 pārspēja "FBK Valmiera/Betsafe". Izšķirošo golu papildlaika 6. sekundē iemeta Rolands Kovaļevskis.

 

Pusfināla sēriju starp komandām "FS Masters/Ulbroka" un "FBK Valmiera/Betsafe" veiksmīgāk bija sākuši ulbrocieši, kas savā laukumā svinēja divas uzvaras. Pirmajā mačā Ulbrokas komanda bija pārāka ar 7:1, bet otrajā pieveica savus pretiniekus ar 12:7. Pēc tam abas komandas krustoja nūjas Valmieras Olimpiskajā centrā, kur vispirms uzvaru ar 10:6 svinēja valmierieši, bet pēc tam ulbrocieši revanšējās ar 7:3, sērijā nonākot vienas uzvaras attālumā no finālmača.

 

Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā spēlē kā pirmie varēja uzgavilēt mājinieki, jo jau 4. minūtes sākumā ar precīzu metienu izcēlās Matīss Kristiāns Morozovs – 1:0. 13. minūtē ar golu atbildēja valmierietis Ričards Riba. Neizšķirts bija arī pēc pirmā perioda (2:2), jo Ulbrokas komandas labā vārtus guva Kevins Šmits, bet Valmieras – Ralfs Matīss Balodis. Otrās trešdaļas laikā vadībā ar 4:2 izvirzījās valmierieši. Savukārt 56. minūtē divu vārtu pārsvaru ieguva laukuma saimnieki – 7:5. Tomēr "FBK Valmiera/Betsafe" spēja atspēlēties – pa golam iemeta Mārtiņš Broks un Balodis, tāpēc pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (7:7), turklāt viesi pagarinājuma varēja sākt, spēlējot skaitliskajā vairākumu. Tas gan viņiem neko nedeva, ko jau 6. sekundē Rolands Kovaļevskis saņēma Morozova piespēli, ko pārvērta izšķirošo vārtu guvumā. "FS Masters/Ulbroka" svinēja uzvaru ar 8:7, sērijā triumfējot ar 4:1.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Matīss Kristiāns Morozovs, kurš ar 5 (2+3) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa diviem goliem iemeta Kevins Šmits un Rolands Kovaļevskis. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma Arvis Kārkliņš, kuram 2 (1+1) rezultativitātes punktiem. Pa diviem goliem iemeta Mārtiņš Broks un Ričards Ribas, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Ralfs Matīss Balodis. Tagad abām komandām ir divas nedēļas lai sagatavotos šīs sezonas noslēdzošajai spēlei – 13. aprīlī "Arēnā Rīga" "FBK Valmiera/Betsafe" spēlēs par bronzas medaļām, bet "FS Masters/Ulbroka" – par čempionu titulu, lielo kausu un zelta godalgām.

JUGLASCIEMS