"Lekrings" vēl nepadodas. Sērijā būs 6. cīņa

30.03.2024

lekrings_jursevskis_23.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla sērijā starp komandām "Talsu NSS/Krauzers" un "Lekrings" (Cēsis) būs vēl vismaz viena spēle. Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad šovakar cēsnieki Talsos guva uzvaru ar 3:2. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 2 (1+1) bija Artūrs Jurševskis.

 

Šīs pusfināla sērijas pirmajās divās spēlēs, kas norisinājās Talsos, pie panākumiem tika mājinieki. Vispirms talsinieki bija pārāki tikai pēcspēles metienos (4:3), bet nākamajā dienā bija pārliecinoši pārāki jau pamatlaikā – 9:2. Pēc tam duelis pārcēlās uz Cēsu sporta kompleksu, kur trešajā spēlē mājinieki pārliecinoši izmantoja sava laukuma priekšrocības, svinot uzvaru ar 8:3. Nākamajā mačā vēl pārliecinošāku uzvaru svinēja Talsu florbolisti, sērijā nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas finālā (3:1)

 

Talsos notikušās spēles pirmajā periodā nepārspējami bija abu komandu vārtsargi – 0:0. Pirmie vārti tika gūti tikai 34. minūtē, kad precīzi meta cēsnieks Olafs Zvīnis – 1:0, tā noslēdzās otrais periods. 55. minūtē pēc Mārtiņa Trauberga un Artūra Jurševska precīzajiem metieniem viesi izvirzījās vadībā ar 3:0. Atlikušajā laikā Talsu florbolistiem Jānim Ragovskim un Marisam Šķuburam izdevās gūt pa vārtiem, tomēr Cēsu "Lekrings" nosargāja uzvaru ar 3:2, sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem šobrīd zaudējot ar 2:3.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Markuss Plūdums, kurš atvairīja 16 no 18 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Artūrs Jurševskis. Par labāko starp talsiniekiem atzina pirmo vārtu autoru Jāni Ragovski. Rīt, 31. martā, abas komandas aizvadīs sērijas sesto spēli, kas notiks Cēsu sporta kompleksā. Mača sākums pulksten 17.00.

JUGLASCIEMS