"Talsu NSS/Krauzers" uzvar Cēsīs un tiek Superfinālā

31.03.2024

talsi_lielvarde_2023.png

Par ELVI florbola līgas vīriešiem otru finālisti kļuvusi "Talsu NSS/Krauzers", kas šovakar Cēsu sporta kompleksā pusfināla sērijas sestajā mačā tikai pēcspēles metienos pārspēja komandu "Lekrings" – 3:2. Sērijā talsinieki triumfēja ar 4:2. Lielajā finālā, kas 13. aprīlī notiks "Arēnā Rīga", Talsu komanda par čempionu titulu spēkosies ar "FS Masters/Ulbroka", bet cēsnieki par bronzas medaļām cīnīsies ar "FBK Valmiera/Betsafe".

 

Šīs pusfināla sērijas pirmajās divās spēlēs, kas norisinājās Talsos, pie panākumiem tika mājinieki. Vispirms talsinieki bija pārāki tikai pēcspēles metienos (4:3), bet nākamajā dienā bija pārliecinoši pārāki jau pamatlaikā – 9:2. Pēc tam duelis pārcēlās uz Cēsu sporta kompleksu, kur trešajā spēlē mājinieki pārliecinoši izmantoja sava laukuma priekšrocības, svinot uzvaru ar 8:3. Nākamajā mačā vēl pārliecinošāku uzvaru svinēja Talsu florbolisti, sērijā nonākot viena panākuma attālumā no iekļūšanas finālā (3:1). Vakar abas komandas krustoja nūjas Talsos, bet tur pēdējā periodā vadībā ar 3:0 izvirzījās "Lekrings", kas galarezultātā nosargāja vienu vārtu pārsvaru - 3:2. Ja cēsnieki gribēja sēriju turpināt, arī šovakar savā laukumā viņiem derēja tikai uzvara.

 

Gluži tāpat kā vakar Talsos, arī šodien Cēsīs pirmajā periodā laukumā dominēja abu komandu vārtsargi – 0:0. Toties otrās trešdaļas pašā sākumā Olafs Zvīnis ar precīzu metienu vadībā izvirzīja mājiniekus – 1:0. Līdz nākamajam vārtu guvumam faniem nācās diezgan ilgi gaidīt. Tikai 51. minūtē talsinieki Marisa Šķubura personā izmantoja savu skaitlisko pārsvaru – 1:1. 55. minūtē cēsnieki pārtvēra bumbiņu un pretuzbrukumu ar golu noslēdza Bruno Beķeris, vēlreiz vadībā izvirzot komandu "Lekrings" (2:1). Šoreiz Talsu florbolistiem, lai atspēlētos, vajadzēja tikai 20 sekundes - 2:2, vārtus guva Andrejs Šķerbergs. Līdz pamatlaika beigām rezultāts vairs nemainījās, arī pēc pagarinājuma desmit minūtēm tablo vēstīja par neizšķirtu rezultātu. Pēcspēles metienu sērijā Talsu komandas labā vārtus guva Toms Akmeņlauks, un Andrejs Šķerbergs, bet no pieciem cēsniekiem Talsu komandas vārtsargu Sandiju Gabrielu Siliņu spēja pārspēt tikai Bruno Beķeris. "Talsu NSS/Krauzers" uzvarēja ar 3:2, nodrošinot sev vismaz sudraba medaļas, bet skaidrs, ka talsinieku mērķis ir tikai viens - čempionu kauss.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Adrians Spunde, kurš šajā mačā gan pie rezultativitātes punktiem netika. Par labāko starp cēsniekiem atzina otro vārtu autoru Bruno Beķeri. Tagad abām komandām jāgatavojas spēlēm par medaļām, kas 13. aprīlī notiks "Arēnā Rīga". Cēsu "Lekrings" ar "FBK Valmiera/Betsafe" cīnīsies par bronzas godalgām, bet "Talsu NSS/Krauzers" ar komandu "FS Master/Ulbroka" dalīs zelta un sudraba medaļas.

 

"Lekrings" (3.) – "Talsu NSS/Krauzers" (2.) 2:3 PS (0:0; 1:0, 1:2, 0:0, 0:1), sērijā: 2:4

Metienu attiecība:

15:21 (6:7, 4:6, 4:8, 1:0)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Bruno Beķeris 1 (1+0), Olafs Zvīnis 1 (1+0), Roberts Zande 1 (0+1), Emīls Eglītis 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" – Mariss Šķuburs 1 (1+0), Andrejs Šķerbergs 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1), Jānis Ragovskis 1 (0+1).

JUGLASCIEMS