Spēles uzdevums pret Austriju: +15

03.05.2012

annija.jpg

Šodien pulksten 15.45 (pēc Latvijas laika) Slovākijas pilsētā Nitrā notiekošajā pasaules čempionātā florbolā sievietēm (U-19) Latvijas izlase aizvadīs savu trešo spēli, tiekoties ar B divīzijas pastarīti – Austrijas izlasi. Pēc vakardienas iespaidīgās uzvaras pār Vāciju (7:2) latvietēm atgriezušās cerības uz 1.vietu, tādēļ šodien mūsu meitenēm tiks dots uzdevums uzvarēt ar vismaz 15 vārtu pārsvaru.

Videotiešraide: ŠEIT.

 

Latvijas juniores šo turnīru uzsāka ne pārāk veiksmīgi, nospēlējot neizšķirti ar pasaules čempionāta debitantēm kanādietēm (4:4). Kā izrādījās, Kanādas florbolistes būs lielākās nemiera cēlājas B divīzijā, jo pēc divām spēlēm turnīra tabulā viņas ieņem 1.vietu, un solās nopietni pacīnīties arī ar vācietēm un dānietēm. Latvijas valstsvienība, ņemot vērā sliktāku vārtu attiecību, pagaidām atrodas otrajā pozīcijā, bet, ja tiešām melns kaķis šodien nepārskries pār laukumu, pēc mača ar austrietēm  izvirzīsies līderos. Pirms Latvijas – Austrijas spēles B divīzijā notiks vēl viena ļoti svarīga cīņa – starp vācietēm un dānietēm, bet kanādietēm šodien ir brīvdiena.

 

Spēļu kalendārs:

1.maijā

15.45

Latvija

Kanāda

4:4

2.maijā

15.45

Vācija

Latvija

2:7

3.maijā

15.45

Austrija

Latvija

 

5.maijā

12.45

Dānija

Latvija

 

 

Pēc pirmajām divām turnīra dienām Ieva Lapinska mūsu divīzijas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem godpilno 2.vietu – 6 (4+2) punkti. Rezultatīvākā pagaidām ir kanādiete Kristianna Makkinnija, bet jāņem vērā, ka sešus no astoņiem punktiem viņa ieguva spēlē pret austrietēm. Saraksta 6.vietā Luīze Biļinska ar 4 (2+2) punktiem, bet 10.pozīcijā Sabīne Dronka ar 3 (1+2) punktiem. Vārtsargu konkurencē 3.vietā atrodas mūsu Monta Čēma, kura atvairījusi 95,08 % pretinieču metienu. Montas sniegumam īpašu vērtību piedod tas fakts, ka nevienai citai vārtsardzei nav bijis jātiek galā ar tik daudziem raidījumiem pa viņas cietoksni – 58.

 

Turnīra tabula:

V.

Izlase

S.

U.

N.

Z.

Vārtu att.

P.

1.

Kanāda

2

1

1

0

17:4

3

2.

Latvija

2

1

1

0

11:6

3

3.

Dānija

1

1

0

0

12:0

2

4.

Vācija

1

0

0

1

2:7

0

5.

Austrija

2

0

0

2

0:25

0

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs, runājot par šodienas spēli pret austrietēm, plāno, ka mūsu florbolistēm no cīņas pirmās minūtes jāuzņemas iniciatīvā, kā arī jāspēlē maksimāli rezultatīvi. Ņemot vērā ka mūsu galvenās konkurentes dānietes Austrijas izlasi sagrāva ar 12:0, bet kanādietes – ar 13:0, latvietēm šie rezultāti noteikti jāpārspēj un jāuzvar vismaz ar 15 vārtu starpību. Maču mūsu meitenes uzsāks trijās maiņās, bet, ja rezultāts neattīstīsies tā, kā plānots, pāries uz spēli divos pieciniekos.

 

Spēli pret Austriju Latvijas izlase uzsāks sekojošā sastāvā:

1.maiņa: Luīze Biļinska, Ieva Lapinska, Ulrika Skakovska, Kristīne Tauriņa, Juta Muravska.

2.maiņa: Monta Ločmele, Lība Mikova, Sabīne Dronka, Zane Justamente, Evija Birkhāne.

3.maiņa: Elīza Bērziņa, Linda Austruma, Zane Darša, Natālija Babjuka, Zanda Ozoliņa.

Vārtos: Annija Jurgute.

JUGLASCIEMS